Menü

Tippek túlköltekezés ellen I.

Anyám valószínűleg röhögőgörcsöt kapna, hogy én írok ilyen cikket, aki igazából nem nagyon mestere a spórolásnak, na de én is elolvasom majd a cikkem, amit írok, és jól megtanulom belőle, hogy álljak ellen a bolti trükköknek és hogyan ne kétszatyornyi ezzel-azzal távozzak, mikor csak egy tejfölért indultam.

Ki ne járt volna már így, őszintén! Elugrom két dologért a boltba, aztán alig bírom cipelni a sok akciós holmit, mert hát ugye ez most milyen jó árban van…

Hazaviszünk egy halom felesleges holmit, mikor a hűtőből az előző se fogyott el, aztán csodálkozunk, hogy kifolyik a kezünkből a pénz.

Figyeljünk néhány bolti trükkre, amivel vásárlásra csábítanak bennünket.

A reklámokat már jól ismerjük, belevésődnek a vásárlók fejébe, ahogy a hangzatos szlogenek és zenék is, akciók és figyelemfelkeltő plakátok.

Az egyet fizet kettőt kap akciók már szinte hozzátartoznak a vásárlásokhoz, mert így jobban megéri, nyilván bekerülnek a kosarunkba, a kiárusítás is csábító és a kifutó termékek is jóval olcsóbban kerülnek eladásra.

De vegyük az ajándékokat a termékekhez. Bögre plüssállattal, ezzel-azzal, hogy csak egy jellemző példát vegyünk, de a kupongyűjtő, pontgyűjtő akciók, edényvásárlás pontokkal, lényeg, hogy visszajárjunk és még több pénzt otthagyjunk.

Napjaink egyik legnagyobb üzlete az áruhitel, a részletvásárlás, az alacsony kamatú, vagy kamatmentes költekezés. Nem gond, ha nincs pénzünk, azonnal megkínálnak valamilyen hitellel.

Vegyünk egy óriási bevásárlókocsit és már pakolhatjuk is tele, a kasszánál meg jön a meglepetés.

A nagyobb bevásárlóközpontok nagyon figyelnek az áruk elhelyezésére. Az alapvető élelmiszereket általában a bolt hátuljában helyezik el, jó messzire, hogy minden más terméken keresztül kelljen menni, szemmagasságban az akciós holmikkal, s mire végig sétálunk a hosszú polcok között, már félig tele is a kocsink, pedig tejért és kenyérért indultunk. Ez megvan, ugye?

A pénztárak környéke tele nassolnivalóval, ha éhesen vásárolunk, biztosan landol egy kis csoki a kosárban meg müzli vagy cukorka, esetleg egy kóla még vagy rágó, nápolyi.

A gyerek úgyis nyafog érte, amíg sorban állunk.

A kedvencem, mikor átrendezik a boltokat és újra át kell verekedni magunkat minden polcon, mert fogalmunk sincs, merre vagyunk arccal előre.

A fenti trükkök nemcsak a pénztárcánkat fogyasztják le, hanem megnövelik a vásárlásra fordított időt is, s persze fogékonyabbá válunk a fenti trükkökkel a vásárlásra, reklámok befogadására.

Hogy mit tehetünk, hogy kevesebb fölösleges holmi kerüljön a kosarunkba és több pénz maradjon a pénztárcánkban? Erről írunk a folytatásban.

Martinka Dia

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.