Menü

Egyszerű őszi díszek

Indulj egy sétára, keress szép leveleket és terméseket és készíts belőlük csodaszép díszeket, pillanatok alatt!

Napsütéses őszi délutánok, séta a sárguló levelű fák között, mindez csupa olyan dolog, amiért szeretjük ezt az évszakot. Levelekből és más őszi termésekből készült díszekkel pedig a lakásunkat is ezerféle színben pompázhat, akárcsak a természet.

Koszorú levelekből

Bár nemsokára kezdhetünk a karácsonyra készülni és adventi koszorút készíteni, előtte még az őszi hangulatot idéző levélkoszorút csináljuk meg!

Nincs is más feladatunk, mint egy jó nagy sétára indulni az erdőbe, közben leveleket gyűjteni, lehetőleg minél többféle színben. A színes leveleken túl csupán hobbiboltban vásárolt hungarocell koszorúra van szükségünk, amikre ráerősítjük a szerzeményeket. A leveleken kívül makkokat vagy más terméseket is felhasználhatunk. A koszorú tökéletes ajtódísznek, akár a bejáratra vagy a lakás bármely pontjára.

Hangulatos mécses

A hideg évszakokban egy mécses vagy kis gyertya gyújtása sokat dob a hangulatunkon, különösen amikor már tényleg sötét van odakint. Ehhez a díszhez is csak ki kell menni a természetbe, hogy kis makkokat gyűjtsünk. Majd azokat egy gyertyatartóra ízlésesen felerősítjük. Keressünk egy színben odaillő gyertyát és kész is hangulatos mécses!

Asztaldísz magokból

Egy újabb séta során lehet makkokat, gesztenyét vagy mogyorót gyűjteni, amiket kicsit megtisztítva egy átlátszó, üvegből készült edénybe teszünk. Ez lehet egy nagyobb, használaton kívüli pohár vagy váza is. A fényes makkokat nagyon jól mutatnak az asztalon, különösen, ha az üvegre egy szalagot is kötünk!

Levelek képkeretben

A levélkoszorún kívül még megannyi módon felhasználhatjuk a lehullott leveleket. Az egyik legegyszerűbb módja, ha csak kiválogatjuk a kedvenceinket, egy sötétebb kartonpapírra helyezzük őket és beletesszük egy képkeretbe. Igazán feldobja a lakás hangulatát.

Tobozdísz

Az örökzöldek terméseiből is csodaszép díszeket lehet készíteni. Gyűjts egy pár fenyőtobozt, majd egy vékonyabb szép szalagra vagy egyszerűen spárgára fűzd őket és tedd egy vázára vagy akár egy konyhai evőeszköztárolóra.

Mécses dióból?

Mécsesekből sosem elég, különösen ha nem mindennapiak. Tisztítsunk meg diókat (a dióbelet vagy rágcsálnivalónak vagy sütéshez használjuk fel), majd olvasszunk fel viaszt, amit majd az elfelezett diókba öntünk. Tegyünk mindegyikhez egy kis kanócot és készen is van! Helyezzük fel őket egy kínáló tálra, ahová még többféle termést is tehetünk, így még szebb és sokszínűbb lesz.

Ezek a díszek nemcsak lakást dobják fel, de készítésük közben mi is kicsit kikapcsolódhatunk, minőségi időt tölthetünk el magunkkal vagy szeretteinkkel. A levelek, termések gyűjtése és a kézműves mind hozzájárul a fizikai és mentális kikapcsolódáshoz

Fenntartható divat

A divat egyike a leginkább környezetszennyező iparágaknak, ami ellen az elmúlt években már számos kezdeményezés indult. Sokan a vásárlói oldalról bojkottálják a ’fast fashion’ márkák ruháit, a környezettudatosságon túl etikai okok miatt is, mivel jellemzően nagyon kevés fizetésért készítik őket, fejlődő országokban.

Adaptogén gyógynövényeink

Az adaptogén gyógynövényeket évezredek óta alkalmazzák a különféle betegségek megelőzésére és gyógyítására. Kedvező egészségügyi hatásaik széles skálája ismert és bevált már a különböző egészségügyi problémákra.

A véradás fontossága

A véradás önmagában is egy szép gesztus, hiszen segíthetünk másoknak megfelelő vércsoporthoz jutni, baleseteknél is fontos, hogy gyorsan elérhető legyen az adott típusú vér, de magunknak is jót teszünk azzal, ha rendszeresen járunk vért adni.

Facebook függőség

Napjaink egyre nagyobb részét teszi ki a közösségi médiával töltött idő. Ez vajon áldás, vagy átok? A facebook, a legkedveltebb közösségi platform használata szinte már mindenki napi rutinjához tartozik, azonban mégis ritkán hallunk arról, hogy ez függőség volna.

Mozdulj ki otthonról!

A koronavírus miatti bezártságot és semmitevést már jó sokan unjuk. Sajnos a kulturális- és szórakozóhelyek is zárva vannak, elég kevés lehetőségünk van a kikapcsolódásra. Szerencsére a természet mindig nyitva áll a természetbúvárok, kirándulók és túrázók előtt.