Egyszerű őszi díszek
- Dátum: 2020.11.07., 16:03
- Sipos Zsófia
- dísz, egészség, erdő, kikapcsolódás, levél, ősz, sárga, séta, szép
Indulj egy sétára, keress szép leveleket és terméseket és készíts belőlük csodaszép díszeket, pillanatok alatt!
Napsütéses őszi délutánok, séta a sárguló levelű fák között, mindez csupa olyan dolog, amiért szeretjük ezt az évszakot. Levelekből és más őszi termésekből készült díszekkel pedig a lakásunkat is ezerféle színben pompázhat, akárcsak a természet.
Koszorú levelekből
Bár nemsokára kezdhetünk a karácsonyra készülni és adventi koszorút készíteni, előtte még az őszi hangulatot idéző levélkoszorút csináljuk meg!
Nincs is más feladatunk, mint egy jó nagy sétára indulni az erdőbe, közben leveleket gyűjteni, lehetőleg minél többféle színben. A színes leveleken túl csupán hobbiboltban vásárolt hungarocell koszorúra van szükségünk, amikre ráerősítjük a szerzeményeket. A leveleken kívül makkokat vagy más terméseket is felhasználhatunk. A koszorú tökéletes ajtódísznek, akár a bejáratra vagy a lakás bármely pontjára.
Hangulatos mécses
A hideg évszakokban egy mécses vagy kis gyertya gyújtása sokat dob a hangulatunkon, különösen amikor már tényleg sötét van odakint. Ehhez a díszhez is csak ki kell menni a természetbe, hogy kis makkokat gyűjtsünk. Majd azokat egy gyertyatartóra ízlésesen felerősítjük. Keressünk egy színben odaillő gyertyát és kész is hangulatos mécses!
Asztaldísz magokból
Egy újabb séta során lehet makkokat, gesztenyét vagy mogyorót gyűjteni, amiket kicsit megtisztítva egy átlátszó, üvegből készült edénybe teszünk. Ez lehet egy nagyobb, használaton kívüli pohár vagy váza is. A fényes makkokat nagyon jól mutatnak az asztalon, különösen, ha az üvegre egy szalagot is kötünk!
Levelek képkeretben
A levélkoszorún kívül még megannyi módon felhasználhatjuk a lehullott leveleket. Az egyik legegyszerűbb módja, ha csak kiválogatjuk a kedvenceinket, egy sötétebb kartonpapírra helyezzük őket és beletesszük egy képkeretbe. Igazán feldobja a lakás hangulatát.
Tobozdísz
Az örökzöldek terméseiből is csodaszép díszeket lehet készíteni. Gyűjts egy pár fenyőtobozt, majd egy vékonyabb szép szalagra vagy egyszerűen spárgára fűzd őket és tedd egy vázára vagy akár egy konyhai evőeszköztárolóra.
Mécses dióból?
Mécsesekből sosem elég, különösen ha nem mindennapiak. Tisztítsunk meg diókat (a dióbelet vagy rágcsálnivalónak vagy sütéshez használjuk fel), majd olvasszunk fel viaszt, amit majd az elfelezett diókba öntünk. Tegyünk mindegyikhez egy kis kanócot és készen is van! Helyezzük fel őket egy kínáló tálra, ahová még többféle termést is tehetünk, így még szebb és sokszínűbb lesz.
Ezek a díszek nemcsak lakást dobják fel, de készítésük közben mi is kicsit kikapcsolódhatunk, minőségi időt tölthetünk el magunkkal vagy szeretteinkkel. A levelek, termések gyűjtése és a kézműves mind hozzájárul a fizikai és mentális kikapcsolódáshoz
Hogyan készüljünk fel biztonságosan a túrázásra?

A természetjárás egyik legnagyobb előnye, hogy bárki számára elérhető, és nem igényel különleges felszerelést vagy tanfolyamot. Mégis érdemes néhány alapvető dologra figyelni, hogy a kirándulás élménye ne váljon kellemetlenné.
Hova érdemes kirándulni a nyári szezon után?

Az augusztus vége nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a pihenésről. Sőt, sokan épp szeptembertől keresnek lehetőségeket, amikor elcsendesednek a strandok, enyhül a hőség és a szállások ára is kedvezőbbé válik. Ilyenkor több közeli és távolabbi célpont is remek választás lehet a külföldre vágyóknak.
Budapest rejtett kincsei

A fővárost sokan Európa egyik legszebb településeként ismerik. A legtöbb magyar számára is van egyfajta sajátos érzése a frekventált részeknek. A Parlament, a Lánchíd vagy a Halászbástya képei sorra bejárják az Instagramot és a Facebookot. Azonban mi van a kevésbé ismert helyekkel? Ugyanis a metropolisz tele van félreeső szegletekkel, elfeledett történetekkel és olyan zugokkal, amelyeket még az itt élők közül sem mindenki ismer.
Szüreti mulatságok Magyarországon – hagyomány, közösség és bor ünnepe

Az ősz beköszöntével, amikor a szőlőfürtök megérnek, és a természet színei aranyba, vörösbe és barnába öltöztetik a tájat, elérkezik a szüret ideje. Magyarországon a szőlő és a bor kultúrája évszázadokra nyúlik vissza, így a szüreti időszak nem csupán a termés betakarításáról szól, hanem a közösségek egyik legfontosabb ünnepe is.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.