Menü

Az igaz szerelem titka

Az igaz szerelem definíciója nem csak általános mintákat takar, hanem a saját elvárásainkat is ötvözi a mindennapi megközelítéssel.

Míg egyesek a párkapcsolatokat mindenekelőtt az egyéni igénykielégítés módszerének tekintik, addig mások szerint az igaz szerelem azt jelenti, hogy saját szükségleteinket a háttérbe helyezzük és az életünket gyakorlatilag a társunknak szenteljünk.

Az igazi szerelem egyáltalán nem a tökéletességről szól. Az igazi szerelemben vannak nehézségek, hiszen ettől lesz igazi. Lehetséges, hogy már a kapcsolat elején vannak problémák, az is lehet, hogy csak később jönnek a nehézségek. A lényeg, hogy ha ezt közösen megoldják, ha képesek együtt fejlődni, az megerősíti kapcsolatukat, mélyülnek az érzések, erősödik az összetartozás.

Az is előfordul, hogy több év együttélés után egyik vagy mindkét fél úgy érzi, hogy valami nem oké, és elkezd kifelé nézegetni. Szerintem ez a szerelem igazi próbája, hogy a felek, mit tesznek ilyenkor. Megpróbálják megoldani a helyzetet, önmagukba nézve megkeresni mi az, amin lehetne változtatni, hogyan tudnának fejlődni annak érdekében, hogy együtt maradjanak. Vagy megsértődnek, dühösek lesznek, a másikat okolják, és ezzel esélyt sem adnak maguknak, hogy rendbe hozzák kapcsolatukat.

Úgy gondolom attól lesz igazi a szerelem, hogy a legnehezebb szituációkban is együtt, közösen keresünk megoldást. Attól, hogy mindkét fél felismeri saját gyengeségeit, és megpróbál rajta változtatni. Attól, hogy megpróbálunk együtt fejlődni, egymásért.

Az igaz szerelem újabb jele, hogy erősítitek egymás önbizalmát. A bírálatok, a lenéző megjegyzések nagyon erősen rombolják az önbizalmat. Egy jól működő kapcsolatban nem kell önsegítő könyvek tömegeit olvasnod, hogy magadra találj. A párod erősít, ahogyan te is jó hatással vagy rá. Elfogadjátok egymás hobbiját, méltányoljátok a másik kedvenc időtöltését. Teljesen mindegy, hogy az egy sorozat a tévében vagy színházi darab.

Azonosak az értékeitek, hasonlóan gondolkoztok a pénzről, a munkáról, az erkölcsről, a családról. A spirituális gondolkodás erősen befolyásolja a párkapcsolatokat. A lelki értékek legalább annyira fontosak, mint az anyagi világ. Az igaz szerelem csak úgy működhet, ha az érzéseitek, a gondolkodás.

Biztonságban érzed magad a társad mellett. Óvjátok a kapcsolatot és egymást. Úgy érzed, társad szinte az őrangyalod. Mert az a partner, aki mellett nem érzed magad biztonságban, ő nem a lelki társad, ő nem a valódi szerelmed.

A kapcsolat mindkettőtökről szól, és nemcsak a társadról vagy rólad. Nem én vagyok fontos a kapcsolatban, hanem mi együtt vagyunk kerek egész. Akkor lehet közös jövőtök, ha elfelejted az én úgy gondolom kezdetű mondatokat, helyette pedig jöhet az úgy véljük vagy valami hasonló.

A zsigereidben érzed, hogy ez örök életre szól:

Egyszerűen tudod, amikor valami jól működik. Aztán pedig már nincs helye kételkedésnek és felesleges drámáknak, mint a korábbi kapcsolataidban.

Tudod, hogy az érzéseid nagyon igazak és számodra a lehető legtökéletesebb embert találtad meg, akivel együtt leélheted az életed.

Szerző: Udvari Fanni

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?