Menü

Ha babát szeretnél…

Amikor eldöntjük, hogy babát szeretnénk, a legfőbb félelmünk, hogy soká várat magára a pozitív terhességi teszt. Nyilván a természet a főnök ő teszi a dolgát, azonban néhány trükkel mi is növelhetjük a teherbeesés esélyét. A párok jelentős részénél létrejön a terhesség egy-másfél év alatt, de ettől függetlenül nem árt kicsit rásegíteni a dologra.

A babatervezés előtt már szedhetjük a babaváró-és terhesvitaminokat, folsavat, letehetjük a cigarettát, mérsékelhetjük az alkoholt és odafigyelhetünk a kicsit több gyümölcs, zöldség, olajosmag fogyasztásra. Ezek még nem is olyan nagy dolgok, máris léptünk egy nagy lépcsőt felfelé, az esélyek útján. A dohányzás abbahagyása is javíthatja a fogantatás esélyeit.

A leendő anyának kb. 3 hónappal a tervezett teherbeesés előtt érdemes elkezdeni folsavat szedni, mely megakadályozza a fejlődési rendellenességek egy részét.

Akiknél évekig nem sikerül a baba, nekik érdemes elmenniük egy átfogó vizsgálatra, de a pajzsmirigyet mindenképp meg kell nézetni, hiszen ha az nem működik megfelelően, az nagyban gátolja a teherbeesést. Jó hír, hogy gyógyszerre kezelhető és utána semmi akadálya a terhességnek. Mondom ezt pajzsmirigybetegként, a harmadik babával a pocakomban.

A peteérés nyomon követhető ovulációs tesztek segítségével, ma már sok drogériában kaphatóak.

Nem csekély fontosságú lépés, ha törekszünk rá, hogy valamilyen módon csökkentsük a stresszt, felejtsük el az extrém fogyókúrát, mindenféle egyoldalú étrendet és éljünk a lehető legegészségesebben, legalább most ebben az időszakban. Nem kell csodadiétákban hinni, inkább összpontosítsunk arra, hogy együnk több teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget, gyümölcsöt és alacsony zsírtartalmú ételeket, emellett növelni a rost és vízfogyasztást. Mondjuk fogalmazzunk úgy, hogy: edd magad terhesre!

A túledzés nem segíti a teherbeesést, de a rendszeres és mértékletes sportolás segíti a termékenységet.

Kissé intim, de lényeges momentum… a közösülés gyakorisága. Nem segít a napi együttlét, sokkal hatásosabb ha, kétnaponta bújunk össze.

Sokan hisznek az étrendkiegészítőkben, köztük én is. A palástfűtea, a barátcserje, a méhpempő nekem sokat segített a teherbe esésben.

Egy gyermek születése a legnagyobb ajándék az életben. Azonban nem szabad türelmetlennek és elkeseredettnek lennünk, ha ez a meglepetés várat magára. Próbáljunk pozitívan állni az egészhez és mindent megtenni, hogy mielőbb megérkezzen az a gólya.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.