Menü

Miért jó a Bullet Journal?

A Bullet Journal tulajdonképpen egy lehetőség arra, hogy magadnak alakítsd a naptárad és ezáltal az életed rutinját. Semmi másra nincs szükség hozzá, mint egy üres füzetre és néhány darab színes ceruzára. Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne hasonlítsd másokhoz a munkát, inspirálódj belőlük, de alakítsd a sajátoddá. Bullet Journal-t bármikor elkezdhetsz, nincs időhöz kötve.

A kreativitás szabadsága

A te saját Bullet Journal naptárod olyan lehet, amilyen te is vagy. Azt tehetsz bele, ami neked fontos. Olvasmánylistát és filmeket, amiket meg akarsz nézni. Szokás és hangulat figyelőt vagy éppen költségvetést.

A hónapokat különböző téma köré építheted fel. Színekhez, érzésekhez, élményekhez és emlékekhez is kötheted, vagy olyan tematikát találhatsz ki, ahol a kedvenceid (zenék, könyvek, filmek, sorozatok) kerülhetnek a középpontba.

Szakíts időt!

Egy ilyen kézzel készített notesz sok odaszánt időt és munkát igényel. Ezzel együtt pedig remek lehetőség a kikapcsolódásra. Csakúgy, mint a színezők (Johanna Basford munkái) segítenek a stresszoldásban és a lelassulásban, megtervezni egy Bullet Journalt és megvalósítani minden ötletet lehetőséget biztosítanak az pihenésre. Az időt és az energiát oda kell áldozni, de mindez kifizetődik.

Inspirálódj!

Az inspirációt pedig szinte bárhol megtalálhatjuk. Másoktól, vagy akár könyvekből és filmekből is szerezhetünk ihletet.

Itthon is nagyon népszerű a Bullet Journal, amihez nagyban hozzájárult, hogy az egyik legismertebb női youtuber, Viszkok Fruzsi is évek óta készíti maga a naptárját. Rendszeresen oszt meg videókat, tippeket és ötletek követőivel és az érdeklődőkkel, amik sokat segítenek azoknak, akik még csak ismerkednek a Bullet Journal lehetőségeivel.

Ahhoz, hogy a naptárad tényleg hasznos társad legyen a hétköznapokban, nemcsak elkészítened, hanem használnod is kell. A kialakított rutinok akkor épülnek be valóban az életedbe, ha napi szinten helyet és időt kapnak. A Bullet Journal így a segítőd lehet a hétköznapi feladatok és történések sokszor zavaros útvesztőjében.

Ezért érdemes színesen táplálkozni

A zöld méregtelenít, a sárga fiatalít, a piros és a lila véd a ráktól. A zöldségek és gyümölcsök színe elárulja testünknek, hogy milyen tápanyagokat tartalmaznak. A színek is tápanyagok, az egészséges táplálkozás alappillérei.

Miért olyan népszerű a mediterrán étrend?

Ha becsukom a szemem a mediterrán diéta kapcsán egy roskadásig megrakott asztalt látok, mindenféle színes salátával, teljes kiőrlésű bagettekkel, sajtokkal, olívaolajjal, mozzarellával, paradicsommal, tésztákkal, szószokkal - egy gyönyörű megterített tengerparti asztalon. Igen, álmodozom.

A legjobb táplálékkiegészítők szorongás ellen

Számos kutatás bizonyítja, hogy egyes táplálékkiegészítők segíthetnek gyógyszerek nélkül enyhíteni a szorongás tüneteit, illetve erősíthetik a terápia és a receptre felírt szorongáscsökkentők hatását. Mutatjuk a legjobb lehetőségeket.

Ezeket a gyógyszereket tegyük a bőröndbe!

Ha nyaralni készülődünk, mindig gondoljuk át, milyen gyógyszereket vigyünk magukkal. Bár nagyon sok helyen van már gyógyszertár, azonban nem jó utolsó pillanatban futkosni nyitva tartó patika után, jobb, ha nálunk van néhány alap készítmény, egy kis összerakott „házipatika”.

Fiatalítja a sport az agyunkat?

Megfiatalítja meg a sport agyunkat? Ha igaz, amit a tudósok állítanak, akkor a rendszeres sportolás lelassítja az agy öregedését, a korral járó szellemi visszafejlődést, tehát akkor van ilyen, igen.