Menü

Intő jelek, hogy a férfi nem illik hozzád

A passzív agresszív

Ezek az emberek egy mondatukban képesek ellentmondani maguknak. A kedvesség álarca alatt keményen szabályoznak, irányítanak bennünket. Szükségük van egy állandó ellenségre, akikkel szemben ki tudják fejezni az agressziójukat.

A nárcisztikus

Azt hiszi, hogy minden róla szól. Nem foglalkozik veled, csak saját magával, a te szemedben is csak magát látja. Másokat elítél olyan dolgokért, amiket ő is elkövet. Ha nem megfelelő a törődés, nagy drámával fűszerezve odébb áll.

Változnia kellene

„Nem baj, majd én megváltoztatom.” – sok nő így kezd bele a kapcsolatba. Ez viszont a legrosszabb, amit tehetünk. Nem szabad belekezdenünk egy kapcsolatba úgy, ha változtatni akarunk a pasin. Lehet, hogy át tudjuk majd alakítani, de az már nem ő lesz, és nem is biztos, hogy velünk marad majd. Ha viszont nem változik, akkor viszont mi nem leszünk elégedettek. Vagy fogadjuk el olyannak, amilyen, vagy pedig inkább válasszunk mást.

Csak önmagának akar

Sajnos nagyon sok olyan pasi van, aki túlzásba viszi a féltékenységet. Azt még szeretjük is, ha egy kicsit féltenek minket a kedveseink a többi férfitól, mert legalább tudjuk, hogy szeretnek minket. Az viszont tönkre tudja tenni az életünket, ha szerelmünk nem enged el minket sehova, és mindenért féltékenykedik, ezért ilyenkor jobb, ha nem folytatjuk a kapcsolatot. Később ugyanis ez hatalmas veszekedéseket szülhet, és jobb, ha nem fajul el a dolog.

Nem lehetünk önmagunk

Természetes, hogy a kapcsolat elején nem tudjuk teljesen önmagunkat adni. Nem tudjuk, hogy viselkedjünk, mit tehetünk és mit nem, a kezdeti zavarnak azonban el kell múlnia. Ha úgy érezzük, hogy később sem lehetünk olyanok, amilyenek valójában vagyunk, akkor nem biztos, hogy folytatnunk kell a kapcsolatot, hiszen nem játszhatjuk és takargathatjuk valódi énünket éveken keresztül. A legfontosabb, hogy a pasi olyannak szeressen minket, amilyenek vagyunk, nem pedig azért, amilyennek ő szeretne látni.

Állandóan egymás torkának estek

Ha minden kis apróságért Téged hibáztat, vagy Te őt, nem tudtok megegyezni semmiben, akkor el kell gondolkodnod azon, hogy ez tényleg nem egy egészséges párkapcsolat.

Egyre kevesebb intimitás

Ez nagyon fontos egy kapcsolatban, lássuk be. Azonban ha már az ágyat csak az alvásra használjátok, akkor akár gyanakvásra is okod lehet. A kapcsolat kihülőben.

Képtelenek vagytok együtt működni

Bármilyen szituációban. És ha már a kompromisszum sem működik, akkor tényleg engedd el.

Kialakítani egy jó párkapcsolatot, a megfelelő személlyel, hát, valljuk be, elég nehéz. Mindenki keresi-kutatja a hozzá illőt és amikor azt gondolja, hogy megtalálta, szépen sorban derülnek ki a dolgok.

Szerző:Udvari Fanni

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.