Menü

Így tarts rendet a konyhádban!

Biztosan állíthatom, hogy nálunk a konyha a lakás legfontosabb és legforgalmasabb pontja, mivel még a gyerekeim folyton ennének (egymást váltva, véletlenül sem egyszerre) egy kistévé is van benne, így a család férfitagjainak tökéletes helyszín, mert minden helyben van, aminek igazán örülök, csak éppen sose férek el tőlük és folyton úgy érzem, rendetlenség van. Pedig nincs. Sok apró praktikával könnyen rendszerezhetjük a dolgainkat még olyan kis lakásban is, mint az enyém. Figyelek a tárolásra, sok mindent kosarakban tárolok (pl. fűszereket) ez nemcsak megkönnyíti a dolgaim használatát és elpakolását, hanem jóval nagyobb és rendezettebb tér látszatát is kelti számomra.

Tény, hogy ha rend van, mindenki megtalálja, amit keres. Ennél is fontosabb azonban, hogy amit megkerestem, ne lejárt szavatossági idejű termék legyen. Fontos térrendezési és szelektálási szabály: szabadulj meg a lejárt szavatosságú holmiktól! Biztos neked is van otthon lejárt konzerves dobozod, fűszered, nem kell őrizgetni, nézd végig a szekrényeid tartalmát és szelektálj. Ha eddig nem kellett, ezután sem fog elfogyni.

Nálam sajnos mánia, de elteszek fagyis műanyagdobozokat, vagy joghurtos vödröket, mert „jó lesz valamire” és mert nincs szívem kidobni, pedig valószínű nem kell semmire, csak a helyet foglalja. A műanyag poharaimmal ugyanígy vagyok és hajlamos vagyok nem kidobni, hanem inkább tovább gyarapítani a haszontalan és felesleges gyűjteményt.

Tárolást említettem már? Nekem mindig az a visszatérő és megvalósíthatatlan vágyam, hogy minden fűszertartó és liszt-, rizs-, zabpehely-, és sótartó egyforma dizánj legyen, aztán meglátom a trendi egyendobozok árait és átgondolom mennyi is kellene belőlük, aztán maradok a különböző méretű, kiürült fehérjeporos dobozoknál és a kisebb csatos üvegedényeknél, amiken még a matrica sem egyforma.

Visszatérő probléma, hogy vannak tipikus helyek, melyekről lehetetlen elpakolni. Ilyen például a szárogató vagy csepegtetőtálca, mindig van rajta egy – két tányér és a mosogatóban is a szokásos kávéspohár, kiskanál. Ha elmosom és elpakolom, valahogyan visszaugrik a helyére magától minden. Legalábbis úgy tűnik, mert nálunk senki nem hagy elöl soha semmit. Erre pedig esküdni is mernek. A csepegetőnek az a legszebb tulajdonsága, hogy sok edényt elbír toronyszerűen is, amit keresek pedig értelemszerűen legalul, legbelül van.

Törölgesd le a mosogató környékét! Ha nálunk valamelyik férfi véletlenül eltéveszti és elmosogat, akkor is be kell fejeznem a műveletet helyettük a mosogató körüli munkapult letörölgetésével, az érdekes módon mindig kimarad a szórásból, pedig az igazán szem előtt van, tartsuk tisztán! Kellemetlen látvány a csaptelepre és csempére száradt vízkő, ezt néha ki szoktam hagyni a sikálásból, pedig le kell(ene) gyakran takarítani. Sokkal könnyebb lenne, mint hetek múlva levakarni, talán ma meg is csinálom este. De nem biztos.

Már csak azért is érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat és elpakolni a konyhában, mert oda kerül úgyis nemsokára egy fél pár zokni, vagy egy csavarhúzó, amit „mindjárt elpakolnak”, de az új digitális vízmérték is a konyhában leledzik egy hete, hol ide pakolom, hol oda, csak azért nem mertem elrakni, mert „mindjárt kell” a férjemnek. De ma elpakolja. Tegnap is ezt mondta.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.