Menü

Ajándékozás újratöltve

Megint egy hóemberes pulcsi, szőrmés sapka, kockás pizsama, meleg zokni, netán egy üveg bor, vagy egy doboz bonbon, újabb parfüm? Idén ne!

Szívem szerint ezt az egész karácsonyi ajándékozás dolgot újratervezném. Sokadik karácsonyunk közeleg úgy, hogy szabályosan stresszel kinek mit tudok venni, eltalálom-e a megfelelő meglepetést, ilyen ajándékra vágyott-e és ha igen, vajon ki tudom-e fizetni. Egyre többfelé kell /illik ajándékot kitalálni, elkészíteni, megvásárolni, ezért egy ideje új szokásokat vezettünk be a családban.

A szűk családomban mindenki örömmel fogadta az ötletet, hogy élményt ajándékozzunk. Természetesen valami apró kütyü, kis játék, pici édesség kerül a fa alá, pláne a gyerekek miatt, de évek óta utazást, pár nap pihenést ajándékozunk magunktól magunknak, de ez lehet mozi látogatás, vagy éttermi vacsora is, esetleg gyerekeknek játszóház, élményfürdő. Ezeket az élmény-ajándékokat bárki örömmel fogadná!

Nagyon örülnek a barátaim, mikor vásárlási utalványt, szépségszalonba beváltható ajándékkártyát vagy a kedvenc boltjaikban levásárolható összeget ajándékozom. Az élmény a legjobb ajándék, ezt vallom! Együtt lenni, kikapcsolódni, élvezni a közös programot, az egymással töltött időt, amiből a legkevesebb van. Kell ennél több vagy jobb?

Sajnos már muszájból nyúlunk a boltba a kozmetikai szettek és dekorációs kütyük után, vesszük le a polcról ugyanazt a bonbont, a hóemberes pulcsimat maximum a vicces karácsonyi pulcsik téli futóversenyén venném fel, a vázákból és gyertyákból már tíz éve betankoltam egy egész életre, a tusfürdő és a parfüm – bár fogyóeszköz – is kiment a divatból, a meleg sapkákkal, zoknikkal és pizsamákkal együtt. (Megjegyzem: a bonbonokat úgyis továbbajándékozzuk, pláne, hogy eleve pluszkilókkal zárjuk a karácsonyt.)

Az üveg bor is nagyon kreatív dolog, körülbelül annyit foglalkozunk a kiválasztásával és kitalálásával, amíg ezt a mondatot legépelem. A könyv még mindig jó választás, csak nagyon kell ismerni az illető ízlését. Én még anyukámnak sem mertem soha könyvet vásárolni, mert nem tudhatom, hogy hányszor olvasta már azt a történetet, amit megvettem volna neki.

Sokkal jobb kreatívnak lenni, élményt ajándékozni, vagy magunk készíteni ajándékokat, például finom házi lekvárt egy „pofás” kis üvegcsébe töltve, vagy saját készítésű asztali dekorációt, karácsonyi köntösbe csomagolt süteményt, esetleg naptárt a fényképeinkből. Önthetünk gyertyát is (aki kreatív és fantáziadús, meg ügyes, nem úgy, mint én, annak mindez még élvezetes feladat is lehet) mindenesetre sok frappáns meglepetésre bukkanni a neten.

A világháló tele van olyan weboldalakkal, melyen számtalan kedvesnél kedvesebb, viccesebb és praktikusabb ajándékötlet van, kapásból tízet felírtam, ami tetszett. Érdemes kicsit körbenézni a karácsonyra szakosodott weboldalakon, remek ötletekkel találkozhatunk. Vagy hagyjuk a weboldalakat és gondoljunk arra, hogy milyen közös programnak örülnének a szeretteink legjobban! Senki sem fog élmény helyett rénszarvasos pulcsit választani.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.