Menü

A saláta uncsi. Ja, nem!

Szerintem néha az. Én legalábbis unom. Az öntetek és dresszingek is megszokottá váltak, a salátáim rutinból dobom össze, az ízük nem különleges többé és nem laktatnak már. Ezért kell feldobni! Ha változatosan és laktatóan el tudsz készíteni egy salátát, már izgalmasabbá tetted a megszokott, napi étrended. Egy kis kreativitással különleges íz világú és változatos textúrájú salátákat állíthatsz össze.

A téli időszakban különösen fontos a vitaminbevitel, azonban kicsit nehezebb a helyzetünk, hiszen míg tavasztól őszig folyamatosan bővelkedünk színes, izgalmas alapanyagokban, addig tél közeledtével nagyobb kihívást jelent összeállítani egy salátát, de nem lehetetlen. Amivel igazán variálni tudunk, azok a magvak, salátaöntetek, húsok, gyümölcsök. Ha szeretnél tartalmas salátát készíteni, akkor próbáld ki a következő tanácsokat!

A szokásos csirkés saláta nagy kedvenc, a pirított csirkemellel feldobott saláta mindig favorit az éttermek étlapjain, különösen, ha a vonalainkra szeretnénk vigyázni. A salátáknak azonban nemcsak a csirkehús az egyetlen barátja, ízletes és különleges a vékonyra szelt sült kacsamell, vagy a darált hús is, tulajdonképpen, - ha magamból indulok ki-, bármely maradék húsétel jó alapanyagként szolgálhat feltétként.

Szeretem a salátát hallal készíteni, a tonhal saláta nagy kedvence a fiamnak is, más egyéb tengeri herkentyűkkel még nem próbáltam, de gondolom, azt is megkóstolom egyszer. Vega fasírtokkal is tálalhatjuk a zöldsalátát, répa fasírt vagy más zöldség fasírt is jól passzol a friss zöldségekhez, ezen felül grillezett sajtokkal, feta sajtkockákkal is feldobhatjuk a tányéron lévő vitaminbombát.

A kedvencem a dió, mogyoró, kesudió, mandula, szeletelve, vágva, egészben, bárhogyan! Ropogóságukkal nagyon feldobják a salátaételeket. A különböző textúrájú ételek mindig is kedvelt ételeim voltak, egy natúr joghurtos öntettel meglocsolva, dióval megszórva szerintem mennyei vacsora lehet. A magvakat érdemes megpirítani, mielőtt az ételhez adjuk, sokkal intenzívebb az íze!

Gabonafélékkel is el tudom képzelni a zöldségeket, kuszkusz, bulgur vagy köles, barnarizs, de főtt tészta is nagyon finom a salátákkal variálva, én személy szerint kifőtt, fűszeres tésztával gyakran keverem össze a friss salátát, meglocsolva öntettel és megszórva mogyoróval, dióval. Gyümölcsdarabokkal, almaszeletekkel és almachips karikákkal is el tudom képzelni a salátát, mint ahogy pirított kenyérkockákkal, kukoricapehellyel, puffasztott rizzsel is.

Bízom benne, hogy sikerült meggyőznöm az olvasókat arról, hogy a felturbózott salátákat érdemes beiktatni az étrendbe!

Mi legyen a tányérodon, ha nem szeretnél állandóan fáradt lenni?

Reggel alig bírsz kikászálódni az ágyból, napközben pedig úgy érzed, mintha egy láthatatlan súlyt cipelnél magaddal? Nem biztos, hogy csak több alvásra van szükséged. Könnyen lehet, hogy az étrended az, ami folyamatosan kimerít, még akkor is, ha alapvetően egészségesnek gondolod, amit megeszel.

Szivárványétkezés, a színes táplálkozás titka

Sokszor nagyon egyhangúan étkezünk, nincs benne semmi különös, pedig, ha színt viszünk bele, akkor sokkal több hasznos dologhoz jut a szervezetünk.

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.