Menü

Táncolj a fiatalságodért!

Mindenki tudja, hogy a mozgás, a sport elengedhetetlen az egészséges élethez, s mindenki tud olyan ismerőst, rokont, barátot felmutatni, aki aktív életet élt, és 70-80 évesen is ugyanannyira aktív fizikailag, mint fiatal korában. Arról nem is beszélve, hogy a kedélyállapotuk is teljesen más, és még mindig vannak terveik, céljaik, álmaik.

A barátom rokonai 1956-ban disszidáltak Kanadába két apró gyermekkel. A kezdet nem volt könnyű, de a család azóta hatalmasra nőtte ki magát, s az annak idején menekülő feleség ma, 89 évesen is rendkívül pozitív hozzáállással rendelkezik. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy 80 évesen elment vízisízni, három évvel ezelőtt kezdett el pingpongozni, mert tudja, hogy az javítja a koordinációt, és heti több alkalommal jár konditerembe. Így még mindig izmos, nem okoz neki gondot a mozgás, és reális szemmel látja a világot. És! Természetesen senki előtt nem szégyelli, hogy néz ki, vagy mit, mikor, hol és mennyit mozog!

Nem győzzük hát hangsúlyozni, hogy a fizikailag aktív élet tehát nagyban hozzájárul nemcsak testünk, hanem szellemünk frissességéhez is.

Egy német kutatócsoport nemrégiben végzett el egy olyan vizsgálatot, amelyben a résztvevőket két csoportra osztották: az egyik csoport fitnesz-szerű aktivitásokat végzett, a másik csoport pedig táncolni tanult. A vizsgálat eredménye az lett, hogy mindkét csoport agyában a hippocampus régió aktivitásának növekedését figyelték meg. Amikor közelebbről megvizsgálták, kiderült, hogy ez a növekedés csak a táncot tanulók csoportjában szignifikáns. Ez azért fontos, mert ez az agyterület kapcsolatban áll az Alzheimer-kór kialakulásával, de ezen kívül szerepe van a memória, valamint az egyensúlyi folyamatokban is.

A táncot tanulók csoportjában kimutatott szignifikáns növekedést az új ritmusok, mozgásformák, koreográfiák megtanulásával magyarázzák a kutatók.

A csoport most azon dolgozik, hogy kialakítsanak egy olyan programot, amellyel az életkorhoz kötött szellemi leépülés megelőzését lehetne véghezvinni.

Felhasznált irodalom: http://www.iflscience.com/brain/dancing-could-reverse-signs-of-aging-in-your-brain/

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.