Menü

Hasznos diétás trükkök tárháza

Ha korábban nem figyeltünk oda a táplálkozásunkra, akkor egy fogyókúra jelentős kihívás elé állíthat minket. Néhány egyszerű, mégis fontos ötlet segíthet minket a sikeres diéta (vagy még jobb, ha életmódváltás!) véghezvitelében, hiszen nem csak az a fontos, hogy mit eszünk... Hanem az is, hogy mikor és hogyan, valamint hogy miként trenírozzuk magunkat a nehézségek leküzdésére.

1. Amit Norbitól tanultunk

Bár sokan állítják, hogy Schorbert Norbi csillaga már leáldozóban van a diéták világában, egy dologban biztos, hogy fontosat és korszakalkotót hozott létre. Ez pedig az, hogy ráébresztett és megtanított minket, hogy miket együnk, s miket kevésbé, valamint hogy mit mikor fogyasszunk. Ha tehát képtelen vagy ellenállni a nagymama sütijének, akkor tegyél meg annyit, hogy elrakod másnap reggelre - legalábbis egy kis kóstolót belőle... A hízlaló ételeket csak nagyon módjával fogyasszuk, ezt mindannyian tudjuk - de ha már megtesszük, akkor a legbrutálisabbakat hagyjuk délelőttre, a mérsékelten bevállalhatóakat pedig délután 3 előtt együk lehetőség szerint.

2. A klasszikus "este 6 után"

Rengeteg helyről hallhatjuk, hogy jó alakjuknak a titka mindössze annyi, hogy nem étkeznek este 6 óra után. Nos, ez önmagában talán kevés a sikerhez, ha ezen időpontig chipsek, csokoládék és péksütemények széles palettáját vesszük magunkhoz. Az viszont bizonyos, hogy a nap végefelé már lassul az anyagcserénk, és sokat tehetünk magunkért, ha lefekvés előtt már nem eszünk, valamint ha ezen időponton előttre időzítjük a könnyű vacsoránkat. Bizony sokan így kimaradnak a nagy közös családi vacsorákból, a tévé előtti lakomákból, de valamit valamiért...

3. Felezd, harmadold... vagy egy negyed is elég?

Az elfogyasztott mennyiségeken bizony sok múlik! Itt az idő, hogy csökkentsd az adagokat! Rá fogsz jönni, hogy elég lesz egy szelettel kevesebb kenyér, és hogy a csokit megkóstolni is öröm, nem csak megenni az egész táblával. Mindemellett a zöldségek mennyiségét növelheted az étkezéseidben, s így egyúttal egészségesebb is leszel, másrészt megmarad az illúzió, csupán átcsoportosítottad, hogy mit fogyasztasz. Íme itt a lehetőség, hogy etesd a család azon tagjait, akikre viszont ráfér néhány pluszkiló - már ha van ilyen...

4. Törpevilág

Ha már az adagoknál tartunk, kiváló segítség ahhoz, hogy kevesebbet együnk, a kisebb tányér és pohár. Ha 1,5 dl tej van előttem 6 dl helyett, akkor azt osztom be, és két fél szelet kenyérrel pakolom tele a (jóval kisebb) tányéromat, nem pedig két hatalmas lepénnyel. Elő a kistányérokkal, kávéscsészékkel, süteményes villákkal és kiskanalakkal! :)

5. Így egyél sokszor keveset

Mindenhonnan halljuk, hogy sokszor együnk keveset... igen ám, de miként valósítsuk meg? Nos, ez a tipp fontosabb, mint gondolnánk. Az életmód-szakemberek közül többen állítják: kívülről nézve úgy tűnhet, hogy ők egész nap esznek. Merthogy akár egy barackot is két részletben fogyasztanak el - az egyik felét mondjuk tízkor, a másikat pedig egy óra múlva. Ugyanígy akár dupla ebédet, reggelit, vagy bármi mást esznek, s ez bizony nem dupla adagot jelent, hanem a normál, kicsi adagok különválasztását. Különösen azoknak ajánlott ezt kipróbálni, akik egész nap nassolnának valamit.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!