Menü

Súlyos téma, azaz a pocakleadás sarokpontjai

Írásunkban nem fogjuk feltalálni a spanyolviaszt, viszont bízunk benne, hogy hasznos oldaláról világítjuk meg eme fontos témát.

A hastájéki súlyfelesleg különösen a férfiaknál, azon belül is a középkorú férfiaknál súlyos téma. Nos igen, kevés olyan 40 év feletti férfi van, aki nem rendelkezik kisebb, vagy nagyobb mennyiségű plusz kilóval. Ezek a plusz kilók jó eséllyel zsír formájában a hason és környékén helyezkednek el. A legtöbben persze felveszik a harcot, hiszen a pocak az egészség és az esztétika mellett néhány mindennapi gyakorlati dolgot (például a cipőfűzés, vagy a zoknihúzás, ugye) is igencsak hátrányosan érint.


A hasi elhízás a középkorú férfiak jellemző problémája

Csakhogy ez a küzdelem egyáltalán nem egyszerű. Nem egyszerű, hiszen összetett, aki nekivág, ezzel tisztában kell lennie. A leginkább a táplálkozásra kell odafigyelni és az eredményesség hosszútávú gondolkozást igényel, hiszen a zsírpárnák észrevétlenül növekednek észrevehető és érezhető méretűvé. Azaz, minél előbb vegyük ezt figyelembe és ha megreformáljuk étrendünket, azt hosszú távon tegyük.

Nem ördöngösség: kevesebb zsír, szénhidrát és cukor, sok folyadék, zöldség és gyümölcs. Ez a kiindulópont, utána jöhet a rendszeres mozgás.


Igen, le lehet adni a hasi zsírpárnákból. De ne csodamódszereket várjunk.

Lehet erősíteni természetesen (mondjuk a hasat), de inkább a kardió mozgásformákra koncentráljunk. Ha nagyobb a súlyfelesleg, kezdjük sétával, majd jöhet a bicikli, kocogás, futás.

Ennyi. Nem spanyolviasz, ellenben egyértelmű: ha nem akarsz pocakot, hosszú távon gondold át táplálkozásodat és mozogj hetente legalább háromszor! Ha sikerül megfogadni, annak jó eséllyel látható eredménye is lesz.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.