Menü

Hogyan őrizzük meg frissességünket kánikulai melegben is?

A folyadékpótlás mellett érdemes, néhány alapvető bőrápolási tanácsot is megfogadni, annak érdekében, hogy a napokig tartó hőség ellenére is megőrizzük testünk higiéniáját, és frissességét.

Kánikulában a túlzott smink nagyon kényelmetlen tud lenni, ráadásul az alapozók eltömítik a pórusokat, bőrünk nem tud szellőzni, ez fokozza az izzadást, az elfolyt smink és a csillogó arc pedig nem is túl esztétikus látvány. Különösen a nyári melegben a hidratáló kozmetikumok használata ajánlott, mivel ilyenkor bőrünk hajlamosabb a kiszáradásra, alapozó helyett is válasszunk inkább hidratáló arcszínező krémeket. A tonic használata frissítően hat bőrünkre, nemcsak tisztító hatással bír, hanem segít megelőzni, hogy az izzadás következtében begyulladjanak arcbőrünk pórusai.

Az izzadás testünk természetes reakciója a melegre, ezért amikor dezodort választunk, ne az legyen a célunk, hogy egyáltalán ne izzadjunk.  A cél inkább az izzadással járó kellemetlen szagok elkerülése, ezért leginkább alkohol-, és alumíniummentes dezodor használata ajánlott, mellyel egyúttal bőrünk egészségét is megőrizzük. Aloe vera tartalmú izzadásgátló használatával még bőrünk hidratálásáról is gondoskodunk, de akár púdert is bevethetünk a kellemtelen szagok elkerülése és az izzadás csökkentése érdekében.

A különböző testpermetekkel is frissítő hatást érhetünk el, ezek a kozmetikumok általában tonizáló hatásúak, és kellemes illatot kölcsönöznek testünknek. Az erős, nehéz, émelyítő parfümöket mindenképpen kerülni kell melegben, mivel illatuk nem éppen frissítő hatású, hanem ellenkezőleg fojtogató, kellemetlen érzetet kelt környezetünkben is.

A frissítő zuhany kellemes hatásáról sem feledkezzünk meg kánikulában, ha tehetjük a nap folyamán többször is éljünk vele. Kerüljük a hajszárító használatát is, hagyjuk száradni magától hajunkat, ez jót tesz a hajkoronának, a vizes haj pedig egy ideig hűsítő hatással is bír.

A megfelelő folyadékpótlás fontosságát nem lehet elégszer elmondani, a túl hideg, cukros italokkal azonban csak fokozzuk az izzadást és a szomjúságot, helyette nem túl jeges vizet, vagy gyümölcsleveket fogyasszunk inkább!

Fotó:
Pixabay.com

Koleszterin gyermekkorban

Magyarországon köztudottan szinte minden második felnőttnek magas a koleszterinszintje, ami szív-és érrendszeri problémákhoz vezethet, azonban az megdöbbentő adat, hogy már az 1-3 éves magyar gyermekek fele is több koleszterint fogyaszt az ajánlottnál.

Kevés folyadék hatásai

Az emberi szervezet körülbelül 75 százalékát víz alkotja. Ez az életkor függvényében változhat, és szerveink is eltérő mértékben tartalmazzák az éltető nedűt. A tüdő 90%-a víz, az izmok 75%-a, az agy pedig 85%-ban tartalmazza azt.

A rostok elengedhetetlen fontossága

Noha a növényi rostot az emberi szervezet nem tudja megemészteni, nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Ha nem fogyasztunk belőle eleget, az élelmi rost hiánya számos egészségügyi problémát okozhat.

A terhességi cukorbetegség megelőzhető

A terhességi cukorbetegség egy közismert betegség, mely a terhesség során alakulhat ki. Előfordulása az anyai életkorral és az anyai testsúllyal együtt nő. A terhességi cukorbaj azonban megelőzhető, ha betartunk néhány nagyon fontos szabályt.

Lassú fogyás okai

Sajnos vannak olyan betegségek, amik természetükből adódóan gátolják a fogyást, gyakran épp a zsír raktározására ösztönzik a szervezetet.