Menü

Gyömbérrel a gyógyulásért

A televízióreklámokban mást sem látunk, mint a különböző gyógyszertári orvosságok, recept nélküli gyógyhatású készítmények reklámjait, amelyek szinte teljesen elborították már a műsorok közti reklámblokkokat. Így könnyű elfelejteni, hogy szintetikus anyagok helyett természetes dolgokkal is gyógyulhatunk, amelyek nem kerülnek több ezer forintba, és sokkal egészségesebbek is.

A gyömbér a legtöbb zöldségesnél, valamint nagyobb élelmiszerüzlet zöldség-gyümölcs részlegén kapható, és egyetlen gyömbérgyökér nagyon hosszan elegendő ahhoz, hogy megelőzzük a betegségeket, valamint probléma esetén kúráljuk vele magunkat. A gyömbér ugyanis kiváló fertőtlenítő hatással rendelkezik. 

Alkalmazása nagyon egyszerű: vágjunk le belőle egy kb. 5 forintos méretű darabkát, és ezt rágcsáljuk, valamint tartsuk a szánkban a szájpadlásunkhoz szorítva. Először csípős lesz, de hamar hozzá lehet szokni, és gondoljunk arra, hogy mindeközben a kiváló fertőtlenítő hatása működik. Akár egész nap és egész éjjel használhatjuk, nem lehet túladagolni, mint a gyógyszereket. Meglátjuk, hogy a bacilusok hamar menekülőre fogják majd!

Mindenféle megfázás, torokfájás, egyéb hétköznapi megbetegedés esetén kiváló ellenszer. Gyakorlatilag ez a természet tárházának torokfertőtlenítője, a ma már nagyon népszerű fertőtlenítő szopogatós tablettákat, cukorkákat kiválóan helyettesíti. 

Előnyeit akkor is élvezhetjük, ha teát készítünk belőle: reszeljünk le belőle 3-4 teáskanálnyi mennyiséget a reszelő legkisebb lyukán, majd áztassuk öt percre forró vízbe, de semmiképpen sem fém, hanem kerámia, vagy üvegedényben, majd szűrjük le. Citrommal ízesítve finom és intenzív ízhatású, természetes teát kaphatunk. 

Fotó:
Pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?