Menü

Nagy érték az egészség, illene vigyázni rá!

Amíg az emberek szemében nem válik igazi értékké az egészségük, nehéz lesz áttörést elérni az egészségügyben.
A magyar egészségügy rengeteg sebből vérzik, de a cikk témája nem pontosan ez, hanem egy másik, ezzel szorosan összefüggő fontos probléma: az emberek testükről, szervezetükről alkotott általános képe. Utóbbi helyretétele nélkül előbbi sem reformálható meg, hiszen a helytelen életmód következményei óriási terhet rónak a szélmalomharcot vívó rendszerre.

Sajnos a testtudatosság még mindig gyerekcipőben jár, hiába a rengeteg népszerűsítő program, mozgásra, helyes, változatos táplálkozásra biztató akció. Ez lemérhető például a dohányosok számán, ma Magyarországon nagyjából minden harmadik ember rendszeresen rágyújt. A dohányzás csak magában olyan következményekkel jár, amely komoly teher az egészségügyre nézve.
A cigarettáról mindenkinek a különböző daganatos megbetegedések jutnak eszébe, pedig ezek mellett a szív és érrendszerünk is alaposan megsínyli a dolgot, plusz légzőszervi és számos más probléma is köthető hozzá.

Egészen addig, amíg az egészség nem válik igazából (s nemcsak felszínesen) fontossá a társadalomban, addig nem lesz áttörés. Ehhez a szakemberek szerint az kell, hogy szervezetünk állapotát nem csak és kizárólag a betegségek/egészségügy oldaláról közelítsük meg. Általános gond, hogy sokan csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már probléma van. A megelőzés mellett az odafigyelés is hiányzik. Fel kell fogni, hogy egészségünk a létező egyik legnagyobb értékünk az életben.

Fotó:
Pixabay.com

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.