A legveszélyesebb időszak
Tél vége van, így ebben az időszakban még inkább oda kell figyelnünk egészségünkre, szervezetünk ugyanis ilyenkor a legvédtelenebb.
Nem véletlenül csapnak le a különböző járványok hatékonyan ebben az időszakban, tél vége van, most már hónapok óta szegényesebben, kevesebb értékes ásványi anyagot és vitamint bevíve táplálkozunk. Kevesebbet mozgunk, kevés nap ér minket. Szervezetünk ilyenkor a legvédtelenebb.
Attól még, hogy ez igaz, nekünk is lehet beleszólásunk a dologba, azaz tudatos táplálkozással és különböző kiegészítőkkel segíthetünk immunrendszerünknek. Megéri!

Itt van például a D-vitamin, amely egyáltalán nem olyan népszerű, mint C, viszont nagyon fontos. Sajnos jellemző, hogy az emberek jelentős része egyáltalán nem foglalkozik a D-vitamin pótlásával, pedig a tél végén és tavasz elején erre mindenképpen szükség volna. Hiszen a D-vitamin hiánya a kisebb betegségek mellett akár a komolyabb egészségügyi problémák kockázatát is növelheti.
Ha nincs meg a megfelelő napsütés, márpedig nincs, akkor csakis a táplálkozással tudunk javítani a dolgon. Többek között a májban, a különböző halakban, olajos halakban, vagy más halas termékekben, a tojásban, gombákban és tejben találunk D-vitamint, de az élelmiszereket sok esetben érdemes kiegészíteni speciális készítményekkel.
A D-vitamin már kezdetektől nagyon fontos, a magzat és a csecsemők fejlődésében is kiemelkedő szerepet tölt be.
Fotó:
pixabay.com
A felfázás: amikor a hideg nem csak kellemetlen, hanem veszélyes is
A felfázás, más néven húgyúti fertőzés, az egyik leggyakoribb, kellemetlen panasz, amely főként nőknél fordul elő, de férfiakat sem kímél. Bár a neve alapján úgy tűnhet, hogy a hideg az egyetlen kiváltó oka, valójában a fertőzést legtöbbször baktériumok – főként az Escherichia coli – okozzák, amelyek a húgycsőbe jutva gyulladást váltanak ki.
Illóolajok varázsa az arc- és hajápolásban
Az illóolajok évezredek óta fontos szerepet töltenek be a szépségápolásban, legyen szó bőr- vagy hajápolásról. Természetes összetevőik révén nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem számos jótékony hatással bírnak a bőr és a haj egészségére is.
Csuklás, a makacs mozdulat, ami az őrületbe kerget
Ki ne ismerné azt a bizonyos „hükk” hangot, amit nem tudunk abbahagyni. Nézzük, mi is ez pontosan.
A nőgyógyászati rákszűrés fontossága
Senki sem szeret orvoshoz járni, különösen nem nőgyógyászati vizsgálatra. Sokan halogatják a rákszűrést, mert kellemetlennek, időigényesnek érzik, pedig valójában egy néhány perces, egyszerű eljárásról van szó, amely életet menthet.
Mi az a hisztaminintolerancia?
A hisztaminintolerancia nem allergia, hanem a hisztamin lebontásának zavara a szervezetben. A bélben termelődő DAO enzim felelős a bevitt hisztamin lebontásáért; ha ez az enzim nem működik megfelelően, a hisztamin felhalmozódik és tüneteket okoz.