Menü

Szénhidrátcsökkentett lisztet teszteltünk

A Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett lisztek talán a Norbi Update termékek mellett a legismertebbek a cukorbetegek, valamint a diétázók, reform életmódot követők körében. Nem is véletlenül: széleskörű kínálattal rendelkeznek, és igen magas minőséget képviselnek. Csakhogy a termékpaletta sokszínűsége miatt nem egyszerű eligazodni a különböző, de mégis hasonló lisztfélék között. Három klasszikusnak számító, szénhidrátcsökkentett Dia-Wellness lisztkeveréket használtunk. Ezeket általában a finomliszt kiváltására használják.

Dia-Wellness -50% CH lisztkeverék

Állaga és színe a finomliszthez hasonló, talán kissé tömörebb érzetet nyújt használat közben. Széleskörűen felhasználható akár sütemények, piskóták, palacsinták, kenyér elkészítéséhez is. Könnyű vele dolgozni, néha még egyszerűbb, mint az átlagos finomliszttel! Az ebből készült ételek legtöbbje nagyon finom, és abszolút hasonlít ahhoz, mintha fehérlisztet használtunk volna. Kenyérhez tökéletes, főleg, hogy búzafehérjét tartalmaz. Még a kényes piskóták is elkészíthetőek vele, és kevesen találnák ki, hogy nem egy „átlagos” piskótával van dolguk. Az almáspite szintén tökéletes lesz a -50% CH liszttel. Lazább szerkezetű, omlós, sós tészták alapanyagaként kevésbé vált be. A sörkifli állaga a megszokottól eltérően tömör lett.

Ára: 690 Ft / 0,5 kg

Értékei / 100 g: 348 kalória (azaz kcal), 34,1 g szénhidrát (azaz ch), 25,3 g élelmi rost

Dia-Wellness Zero6 Lisztkoncentrátum

Ezt a lisztet keverni kell más lisztekkel. Mi fele-fele arányban keverten használtuk finomliszttel, valamint egyéb egészséges lisztekkel (teljes kiőrlésű búzaliszt, tönkölybúzaliszt, lenmagliszt). Előnyét éppen ez jelenti, hogy bármilyen lisztfélével keverhető, és csökkenti az étel össz. szénhidráttartalmát, valamint glikémiás indexét. Azoknak is javasolt a használata, akik még csak most kezdenek diétázni, vagy kísérletezni a szénhidrátcsökkentett lisztekkel, és biztonságosabbnak érzik, ha az étel részben finomliszttel készül. Felhasználási lehetősége gyakorlatilag teljesen azonos a -50% CH liszttel, és a tapasztalataink is hasonlóak.

(Kérjük, hogy az árra, valamint értékekre vonatkozó adatoknál vegyék figyelembe, hogy ezt a lisztet legalább 50%-os arányban keverni kell finomliszttel, vagy egyéb lisztekkel!)

Ára: 1030 Ft/0,5 kg

Értékei / 100 g: 343 kcal, 6 g ch, 35, 7 g élelmi rost

Dia-Wellness Sütőliszt

Bár ennek a lisztnek előző két társához képest magasabb a szénhidrát-tartalma, valamint alacsonyabb az élelmi rost tartalma, a kalóriatartalom azonos. Ennél izgalmasabb információ, hogy akár édes süteményeket, pl. muffint, akár pogácsát készítettünk belőle, mindegyik nagyon finom lett. A finomliszthez abszolút hasonlatos állagú és színű tésztákat készíthetünk a segítségével, és még a „diétára érzékeny” férfiúknak is ízleni fognak az ebből készült sütött finomságok. Mivel alacsony glikémiás index jellemzi, cukorbetegeknek, diétázóknak ez a liszt is ajánlott, és nem mellékes, hogy az ára is kedvezőbb. Érdekesség, hogy néhány forinttal drágábban vitaminozott formában is kapható.

Ára: 440 Ft / 0,5 kg

Értékei / 100 g: 342 kcal, 50 g ch, 16,5 g élelmi rost

A lisztek megvásárolhatóak kilós, vagy 5 kilogrammos kiszerelésekben is. Utóbbi esetén valamivel kedvezőbb kilós árat kapunk, így érdemes egy kicsit számolgatni, tekintve, hogy sajnos a diétás termékek nem olcsóak (mint az a fenti ár-adatokból is látszik). De inkább egészséges ételekre és alapanyagokra áldozzunk pénzt, mint a helytelen étkezés miatti gyógyszer-készítményekre!

Figyelem! Ezeket a liszteket gluténérzékenyek nem fogyaszthatják!

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!