Menü

Karácsonyi tévézés – nem ördögtől való dolog

Sokaknál az ünnepi program alapvető része a televíziózás, és ez a rengeteg negatív kritika ellenére nem biztos, hogy rossz dolog. Karácsony és tévézés, klasszikusokkal.

A negatív hozzáállás valószínűleg abból a korból ered, amikor még ördögtől való dolog volt a tévézés, és erre alaposan rátesz az, hogy sokan mértéktelenül sok időt töltenek a képernyő előtt. Mint oly sok mindenben, ebben a témában is valahol középen van az igazság. A televíziózás egyáltalán nem rossz elfoglaltság, csak be kell tartani néhány alapvető szabályt. Például a már említett mértéket, és azt, hogy szelektálni kell a csatornák és a műsorok között.

Az év végi ünnepekkor például miért lenne rossz program a családdal, barátokkal, szeretteinkkel megnézni egy-egy jó filmet, sorozatot, vagy beszélgetős műsort? A hangsúly az esemény közösségi jellegén van, azaz ez a tevékenység távol áll attól, hogy üres aggyal, nassolva, meredten bámuljuk a képernyőt, amelyen ráadásul olyasmi megy, ami nem is igazán érdekel minket. Ehelyett beszélgetünk, reagálunk a látottakra, esetleg együtt szurkolunk, izgulunk valamilyen sporteseménnyel kapcsolatban.

A karácsony egyébként a családi, megnevettető filmek időszaka, és az sem zavaró, ha valamelyik darabot már ezerszer láttuk. Íme néhány klasszikus mozi, amelyek közül idén is biztosan akad jó pár az ünnepi kínálatban!

Reszkessetek betörök
A klasszikusok klasszikusa, mindenki fújja kívülről Kevin kalandját a betörőkkel, ennek ellenére még ma is rengeteget lehet rajta nevetni.

Télapu
A főszereplő véletlenül csöppen bele a Mikulás-melóba, ami úgy elsőre (és másodikra) nem is igazán megy neki. Pörgős, vicces, ötletes mozi.

Aludj csak, én álmodom
Romantikus, poénos, „sandrabullockos”, tehát nem lehet vele hibázni.

A Grincs
A Jim Carrey fémjelezte film elsősorban gyerekeknek szól, de aki szereti a gumiarcú színészt, jól szórakozhat rajta.

Igazából szerelem
Jó sztori, izgalmas karakterek, híres színészek, nem véletlenül sokak kedvence.

Karácsonyi vakáció
Remek darab még a nyolcvanas évekből Chevy Chase-el és a Griswald családdal

Fotó:
pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.