Menü

A meditáció és naplóírás csodatévő ereje

Tanulmányok kimutatták, hogy a naplózás pozitívan befolyásolhatja egy személy mentális egészségét. Ez azért lehet így, mert lehetővé teszi a számunkra, hogy elkapjunk egy gondolatot, és elidőzzünk felette: körbejárhatjuk, megtudhatjuk, honnan ered, és hogyan befolyásolja a mi, és a körülöttünk lévők életét.

A meditáció számos formája, mint például a mindfulness meditáció, vagy a naplóírás különösen jól működik, mivel az elme a tudatos állapotból egy reflexív, al-tudatos állapotba kerül. Amikor leírjuk a gondolatainkat, érzelmeinket, kevésbé ítéljük el őket. Számos meditatív gyakorlat csak öt percet vesz igénybe. Ez lehet egy séta a parkban, vagy egyszerűen csak az, hogy a légzésünkre koncentrálunk. A meditáció segít bennünket abban, hogy a pillanatban éljünk.

A naplóírási technikák között is sokféle van, keresd meg a hozzád illőt. Sokak számára a tudatos jelenlét valamilyen művészeti tevékenység, írás, vagy fotózás útján is elérhető. Bármi is legyen az, neked is meg kell találnod azt a különleges helyet, ahol érzelmi, és mentális poggyászodat le tudod tenni, meg tudod vizsgálni, a felesleges súlyokat el tudod hagyni, és végre hálatelt életet tudsz élni.

Ne elégedj meg egy-egy élménnyel, amelyért hálás lehetsz, éld le az egész életed hálával a szívedben! A kulcs az, hogy átérezd: minden pillanat ajándék az életedben. Semmi biztosíték arra, hogy lesz még következő. Az életed az összes pillanatával együtt ajándékba kaptad, és ezek ezernyi lehetőséget rejtenek magukban. Ragadd meg hát a lehetőségeidet, és élj hálás életet! Persze a pillanat adta lehetőségeket ki is lehet hagyni, el lehet tékozolni, de tudnod kell, hogy ez a kulcs a boldogságodhoz.

"Kizárt, hogy mindenért hálás tudjak lenni!"
Igen, igazad van. Egy seregnyi dolog van, amiért nem tudsz az lenni. Ilyen az erőszak, a háború, az elnyomás, a kizsákmányolás, egy haláleset, vagy a hűtlenség.

A legtöbb dolog viszont, amivel az adott pillanatban szembekerülünk, nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik. Sőt, többnyire még lehetőséged is van rá, hogy megváltoztasd a dolgok menetét. Ahelyett viszont, hogy élveznénk az életet, a lehetőséget, csak simán átrohanunk rajta, és nem vesszük észre a lehetőségeket. Ha problémád, nehézséged van, az egy lehetőség a számodra arra, hogy megtanulhass belőle valamit, legyen az bármilyen fájdalmas is. A legtöbb híres ember, sztár azért került oda, ahol most van, mert türelmes volt, és kiállt azért, amiről meg van győződve. Az útjuk során érték őket fájdalmak, de türelmesek voltak, és küzdöttek. Újra és újra megragadták az eléjük tornyosuló lehetőségeket, és így most bőséggel teli életet élhetnek. Szeretnéd te is követni a példájukat?

"Hogyan élhetek hálával teli életet?"
A kérdés teljesen jogos. A lényeg az, hogy ne vágtázz át az életeden, hanem állj meg olykor, nézz körül, és csak aztán menj tovább. Fontos, hogy csendesedj el néha, és hogy legyenek STOP táblák az életedben. Amikor szétnézel, akkor kapcsold be minden érzékszervedet, és élvezd, amit az élettől kaptál. Ha így teszel, rá fogsz jönni, hogy mennyire csodálatos életed van.

"A hála a nemes lélek jele" Aiszóposz

Menj, azaz tegyél valamit másokért. Ez a leginkább boldogító dolog. Ha tehát megállsz, körülnézel, és látsz olyan lehetőséget, amelyet megragadva valakit boldoggá tehetsz, legyél kreatív, és tedd meg.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.