Menü

Tippek az újévi fogadalmak betartásához

Ha tavaly nem sikerült sem az újévi fogadalom betartása, sem a „hétfőtől újra belevágok” ilyenkor ismét megfogadjuk, hogy leszokunk a dohányzásról, idén tutira lefogyunk,megszabadulunk a stressztől és több időt töltünk a szeretteinkkel.

A kőkemény valóság azonban sajnos az, hogy tíz emberből csak egynek sikerül elérnie a kitűzött célokat. Ez nem túl jó hír, de praktikus tippjeink betartásával neked is sikerülhet.

Kezdésnek csak 1 fogadalomra koncentrálj. Garantáltan nagyobb lesz a siker, ha egyszerre csak egy dologra összpontosítasz és ebbe fekteted minden energiádat. Nem elég, ha csak gondolsz a fogadalmadra. Fogalmazd meg és írd le a konkrét célodat.

Tervezz előre. Ha fogyni szeretnél, tervezz meg előre 1 heti vagy 1 havi étlapot – akár bevásárló listával és receptekkel együtt – így könnyebb lesz véghez vinni a tervet.

Próbálj ki valami újat. Ha a tavalyi terv nem vált be, nyilván valamit rosszul csináltál. Reális és elérhető célokat dolgozz ki. Például az „új szakmát tanulok” helyett fejleszd tovább a meglévő képesítésedet. A „világot látok” helyett iktass be az életedbe több rövidebb utazást.

A tervet bontsd le több kisebb lépésre. Legyen konkrét és időben mérhető. A konkrétan megfogalmazott célok könnyebben betarthatóak és egy idő után napi rutinná válnak.

Gondoskodj olyan környezetről, ami segíti és nem akadályozza a terveid megvalósítását. Beszélj a terveidről a családodnak és a barátaidnak. Remélhetőleg több támogatást fogsz így kapni és kisebb az esélye, hogy feladod. Kerüld a negatív embereket és inkább olyanok társaságát keresd, akik inspirálnak, ösztönöznek a céljaid elérésében.
Írj egy hosszú, részletes listát arról, hogy az életed hogyan fog megváltozni, ha elérted a célodat. Gyakran olvasgasd.

Vezess naplót arról, amit csinálsz. Írd le a sikereket és a részeredményeket, mert ezek előre visznek és bátorítanak, hogy jó úton haladsz. Így könnyen nyomon tudod követni a fejlődésedet, ami segíthet átvészelni a nehezebb időszakokat.

Apróbb bűnözések esetén ne add fel az egészet teljesen. Ne hagyd, hogy a kis botlások visszatartsanak hiszen ez nem jogosít fel arra, hogy felhagyjunk a célunk követésével. Tanuljunk a hibáinkból de ne álljunk el a céljainktól.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.