Menü

5 tipp, hogy azonnal javíthass a kapcsolatodon

A közeli emberi kapcsolatok az egyik legfontosabb támpont az életünkben. A szerelmi kapcsolatok gyakran a legboldogabb adagok, amelyekhez életünk során hozzájutunk. Viszont mindegy, hogy öt hónapja vagy 20 éve vagytok együtt, a következő tippekből mindannyian csak profitálhattok.

Ezek a módszerek egyáltalán nem extravagánsak. Sokszor hétköznapi, egyszerű dolgok, amelyeket a rohanásban, kapkodásban, stresszel teli napok során hajlamosak vagyunk elfelejteni. A jó hír viszont, hogy mindössze napi pár perc elég ahhoz, hogy alkalmazhassuk őket, és változást fedezzünk fel kapcsolatainkban.

Hallgasd meg a társadat!

Ez mindenféle emberi kapcsolatban nagyon fontos pont! Egy jól működő kapcsolatban (baráti kapcsolatban is!) nélkülözhetetlen az, hogy érdeklődően tudjuk egymást hallgatni, s olykor reagáljunk is. Az aktív hallgatás az egyik legnagyobb érték, amit nyújthatunk.

Legyen együttes „énidő” is!

Az együttes énidő az egyik kedvencem. Ezek olyan programok, amikor a pár együtt van valahol, mégis külön dolgokkal foglalkoznak, amely külön-külön is boldoggá teszi őket. Lehet például együtt olvasás vagy filmnézés.

Tudd, hogy számíthatsz a másikra!

Mindig add a társad tudtára, hogy számíthat rád. Kell, hogy legyen neki legalább egy ember az életében, aki feltétel nélkül elfogadja, és szereti, támogatja és segíti a döntéseiben. Az viszont még fontosabb, hogy ezt egymás tudtára is hozzuk. Nem kell sokoldalas szerelmi beszámolót kreálnunk, elég, ha olykor egy-egy vicces cetlivel meglepjük egymást a lakás különböző pontjain.

Meglepetés

Na de milyen?! Egymás iránti szeretetünket és tiszteletünket úgy is kifejezhetjük, hogy elvégzünk egy feladatot a társunk helyett, amiről tudjuk, hogy már régen el akarta intézni, legyen szó akár mosogatásról, bevásárlásról, egyéb apró tevékenységekről. Ezek az apró segítségek hosszú távon sokat dobhatnak kapcsolatunk minőségén.

Flörtöljünk!

Ápoljuk a kapcsolatunkat! A vonzalom húsz év után sem csak fizikai síkon jelenhet meg. Ha tömegben vagyunk, de messze egymástól, célozgassunk a szemünkkel, mosolyogjunk titokzatosan egymásra! Emellett természetesen figyeljünk oda a testi érintésre is. Érintsük meg egymást, ha elhaladunk egymás mellett, vagy vessünk be egy meglepetés masszázst, gyógyfürdőt!

Számos lehetőség van, csak tudatosan kell elkezdeni, és folyamatosan csinálni, s az eredmény hamarosan érezhető.

A férfiak érzelmi kifejezőeszközei

Nem szívesen beszélnek róla, nem ismerik be, de a felmérések azt igazolják, hogy a férfiak több mint egyharmada időről időre magányosnak érzi magát. Többségük elvált, özvegy, agglegény vagy egyszerűen az elköteleződéstől tartó férfi, aki nehezen nyit a párkapcsolat vagy új barátok felé, ha régen él magányos farkasként.

Dolgok, amiket nehezen vallanak be a férfiak

Számtalan közhellyel tömik a kisfiúk fejét a felnőttek (a fiúk nem sírnak, nem lehetnek gyengék, mindig bátornak kell lenni, ne mutassák ki érzéseiket stb.) Nem csoda hát, ha az erősebb nem képviselői felnőttként sem mindig merik/tudják kimutatni érzéseiket és kimondani azt, amit valójában gondolnak.

A párkapcsolat típusai

Mindenki tudja: a férfi és a nő különböznek egymástól. A férfi mindent meg akar ismerni, az egészre koncentrál, hódításra, birtoklásra vágyik. A nő az, aki apró részletekből összerakja az egészet, aki összetartja vagy helyreállítja a család egységét, óvja azt, amit közösen létrehoztak.

Segítség a távkapcsolati problémák leküzdéséhez

Bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a partnerünket vagy minket más országba szólít a munka, vagy a tanulmányok. Viszont erősen tartja magát a vélekedés, hogy a távolság a kapcsolat halála: a legtöbben ugyan elszántan indulnak neki és hisznek abban, hogy ők lesznek a kivételek.

Ilyen egy tökéletes nő a férfiak szerint

Talán minden férfi és nő kíváncsi arra, hogy milyen párra vágyik a másik nem, melyek azok a tulajdonságok, szokások, amelyeket vonzónak tartanak, és amelyek szerepet játszanak a leendő partnerük kiválasztásában. Íme pár tipp, hogy hogyan hódíts meg egy férfit: