Menü

Egészségünk megőrzése, fesztivál közben is!

Ha fesztiválozni mész, mindegy, melyikről van szó, sosem az lesz a legfontosabb, hogy egészséges ételeket egyél, vagy ne fogyassz alkoholt, és még csak nem is a sport fog a fejedben járni. Pedig, néhány egyszerű szabály betartásával enyhítheted a károkat.

Óvd a tested a meghűléstől! A sátradat igyekezd melegen tartani akkor is, ha hűvös van. A tested ,egy idő után hozzászokik az alacsonyabb hőmérséklethez, így nem érzed majd annyira, ha fázol, de attól még szükséged van egy viszonylag állandó melegre, hogy ne fázz meg. A kötött és horgolt pulóverek divatosak az idei fesztiválokon, és nemcsak jól néznek ki, de jobban is tartják a hőt, mint a vékony vászonruhák. Tegyél néhányat a bőröndödbe, ártani nem fog!

Fontos pont :az étkezés. A fesztiválon enni nem olcsó mulatság, főleg nem akkor, ha az ember minőségi (vagy legalábbis a többinél jobb) ételre vágyik. Hot dog, hamburger és gyros általában található a kínálatban, ezen felül azonban kevés dolog fér bele a napi keretbe. Ha hamburgert vagy gyrost eszel, próbálj olyan helyet keresni, ahol kézműves verzió is fellelhető. Meglehet, hogy így egy kicsit többe fog kerülni, viszont nagyobb a valószínűsége, hogy rendes, friss húsból és zöldségekből készítették. Ha egy kicsit lefaragsz az alkoholra szánt keretedből, az pont kifutja a többletet, amit az étkezésed okoz.

Hagyj pihenőt a szervezetednek! Az alkoholfogyasztás elkerülhetetlen, és nyilván senki sem igyekszik azon, hogy leredukálja. Viszont nagyon megterhelő a májnak, vesének és a gyomornak is a rohamszerű ivás, különösen, ha napi rendszerességgel fordul elő. Ha egész héten bulizol, tarts az ivós napok mellett alkoholmentes napokat is, legalább egyet, két alkoholos nap között.

Mozogj! Természetesen a koncertek nemcsak azért jók, mert jó zenét hallhatsz, hanem azért is, mert a zenére táncolni, ugrálni is lehet. Ez pedig több ledolgozott kalóriát jelent, ráadásul az agyad is később fog elfáradni, a folyamatos mozgás miatt, ezért akár az egész hetet is végigpörögheted és táncolhatod.

A fesztiválokon tehát ugyanúgy vigyázhatsz az egészségedre, így a jó szórakozás nem megy az egészség rovására.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.