Menü

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Az esküvő tervezésekor rengeteg dologra oda kell figyelni, főleg a színek és minták terén, hogy ne egy nagy színes összevisszaságot kapjunk eredményül. Belelátok elég alaposan a témába, hiszen barátnőm zseniális dekoros és esküvőszervező, emellett grafikai fronton én is tevékenykedem a nagy napok lebonyolításában.

Az legfontosabb, hogy először színt és stílust válasszunk, ehhez már egy gyakorlott szakember könnyen talál sokféle megvalósítási megoldást. Az első a meghívó megtervezése, ebből az egyik legmenőbb a plexi lapokra ragasztott vagy gravírozott szövegek, viszont ezeknek súlyosan megvan az áruk egy papír alapúhoz képest. A papírnál is elrugaszkodhatunk már az egyszerű, levelezőlap méretű daraboktól, a fektetett, kinyitható, szalaggal fűzött, a pauszpapírra nyomtatott verziók és ezek kombinációinak sokaságából válogathatunk. Érdemes úgy gondolkodni, hogy maga a meghívó mind színben, mind mintában illeszkedjen az esküvői dekorba, passzoljon a menülaphoz, ezek pedig a virágdíszek színeihez.

Az idei év színe a barack, de ebből is az úgynevezett Peach Fuzz, mely egy melegséget árasztó, nyugalmat idéző, narancssárgás árnyalat. Meghitt, romantikus, de elegáns hangulatot kölcsönöz az esküvőnek. A szín nagy előnye, hogy igazából minden miliőbe beleillik, legyen az egy sok főre tervezett, elegáns, nagyvárosi étterem vagy egy falusi, akár szabadtéri kisebb helyszín. A menyasszonyi ruhába is lehet belőle csempészni, hiszen a fehérrel csodálatos összképet alkot. A virágcsokrokhoz könnyedén találunk rózsát, gerberát, krizantémot az év szinte minden szakában.

Illik hozzá a világoskék, a tintakék, a mentazöld, a szürke, és a natúr színek, melyekkel a természet szépségét idézhetjük. Használjunk mellé csipkét, fából készült dolgokat, arany vagy bronz színű vázákat és evőeszközöket. Igazán elegáns esküvőkhöz még mindig tartja magát a smaragdzöld, arany és fehér hármas párosítás, mely úgy tűnik örök jelenség marad e téren. A csillogás, a tükrök, a különböző üvegek, gyöngyök felhasználásával pedig elit érzést kelthetünk. Vízparti esküvőkhöz a levendula lila és az ehhez passzoló pasztellszínek még mindig közkedveltek.

A dekorba idén divatos lesz a pezsgő piramis, a fánkfal, melyek vendégváróként is jól funkcionálnak. Köszönőajándékként az egyesi mézeskalácsok és a névre szóló csokik és az ÖKO vonalon maradva a kis kiszerelésű mézek -ezzel támogatva a magyar méhészek munkáját is- a legkedveltebbek, ezeket használhatjuk ültetőkártyaként is.

Minden jegyespár a maga ízlésére formálja a nagy nap dekorációját, de idén érdemes a lágyabb, pasztellszínek irányába elindulni, hogy egy igazán trendi esküvőt tudhassanak magukénak

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.