Menü

Miért épp az úszás?

Az úszás népszerű szabadidős sport, mások viszont ódzkodnak tőle. Lehet, hogy tudok olyat mondani, amitől már most hétvégén beugrasz a medencébe?

Az úszást sokan szeretik, különösen nyáron, amikor a forró időjárásban, kánikulai melegben mindenki szereti medencében, vagy tenger/tó partján hűsíteni magát. Télen sem kell lemondani róla, a különböző fedett medencék, uszodák és wellness hotelek mindig kínálják az úszási lehetőségeket, de olyan ismerősöm is van, aki nemrégiben videót küldött arról, ahogy a befagyott tavakban is képes megmártózni.

Miért is szeretek úszni?

Egy több nő bevonásával végzett tanulmány elemezte, hogy a nők az úszástól a fizikai tünetek, például a hőhullámok és fájdalmak enyhülését tapasztalták. Nos ez is egy ok lehet mostantól az úszásra.

Az is érv mellette, hogy könnyebben megy tőle a fogyás, hiszen hatékony edzésfajtáról van szó.

A legtöbb ember valószínűleg tudja, hogy az úszás elég komoly mennyiségű kalóriát segíthet elégetni, ahogy én a sportórámmal mérem, azt látom, hogy ugyanolyan hatékony lehet, mint a futás.

Az úszás megmozgatja a test összes belső izmát, tizenkétszer hatásosabb, mint az edzőteremben végzett testmozgás, akár 600 kalóriát égethetünk el óránként.

Pozitív hatású a mentális egészségre és a hangulatra. (főleg, miután letudtam az egyórányi úszást a hideg vízben és elégedetten állok a zuhany alatt)

Jobb erőnlétet ad, jobb állóképességet és fizikumot, erősíti a tüdőkapacitást, melynek hasznát már sportágakban is érezhetjük.

Ideális minden korosztály számára, sőt a várandós nőknek is ajánlott, hiszen nem ugráló mozgás, nem veszélyes rázkódással járó sport, s mivel kíméli az ízületeket, túlsúlyosaknak is bátran javasolt.

Az úszás egyébként szórakoztató, főleg, ha minden úszásnemet megtanulunk és kipróbálunk, váltogatunk, emellett számos egészségügyi előnnyel is jár, fitten tart, mert számos izmot megmozgat, továbbá meditációs hatású.

Az úszás szerelmeseinek véleménye megegyezik abban, hogy a víz felszínén úszva valamiféle meditatív állapotba kerülnek, és egyfajta nyugalom lesz úrrá rajtuk.

Sem az életkor, sem a fizikai állapot nem korlátozza az úszást, természetesen arra figyelni kell, hogy muszáj betartani a helyes technikát, különben a helytelenül végzett gyakorlatokkal többet ártunk, mint használunk.

Az úszás segít az alvásminőségben, jobban alszunk tőle, továbbá segíthet a stressz csökkentésében.

Teljesen természetes, hogy mindenki más-más szabadidős tevékenységet szeret, ha azonban a fenti érvek meggyőzőnek bizonyultak, akkor kifejezetten örülnék, ha a cikk elolvasása után többen váltanának egy órányi úszójegyet, hogy kipróbálják és véleményezzék az úszást, mint sportot. Adjunk esélyt ennek a mozgásnak és jó eséllyel kedvenc sportunkat is megtalálhatjuk benne.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.