Menü

Alkoholmentes koktélok, avagy a száraz január

A forralt borozós adventi vásárok, a karácsonyi és a szilveszteri bőséges vendéglátás és dínom dánom után nem árt kicsit visszafogni az eszem-iszomot, a cukor- és az alkoholfogyasztást. Néhány alkoholmentes, alakbarát koktél receptjét talán sokan örömmel fogadják.

Még az is lehet, hogy jobban ízlenek majd, mint az eredeti, alkoholos verziók, az biztos, hogy másnapos senki sem lesz utánuk.

Akik nem szeretnének alkoholt, vagy cukros koktélokat inni, babát várnak, vagy kisgyerekekkel ünnepelnek, s nem fogyasztanak alkoholos italt, nekik sem kell lemondani a koccintásról.

Rengeteg alkoholmentes koktél létezik.

Az ananászos citromos alkoholmentes Mojito friss mentalevéllel, édesítőszerrel, ananászlével, lime levével és szódavízzel készül.

Akik egyetértenek velem abban, hogy alkohol nélkül is lehet jól szórakozni, bizonyára ők megkóstolják a Cinderella koktélt. Shakerbe citromlevet, narancsdúszt, ananászlevet teszünk, összerázzuk és jéggel teli poharakba öntjük, hozzátéve szódavizet és némi díszítést, például narancskarikát.

Fiúk kedvence a Batman koktél.

Aki ezt készítené el otthon, a shakert félig töltse jéggel, öntsön rá 8 cl áfonya dzsúszt, 4 cl ananász dzsúszt és ugyanannyi szódát, 1 cl citromlevet és alaposan rázza össze. Jégkockával töltött poharakba töltve kínáljuk.

Szeretném egyszer megkóstolni a Tarzan koktélt, számomra figyelemfelhívó összetevőire már összefut a számban a nyál.

Kissé töménynek tűnhet, de sebaj, vegyünk egy pohárnyi zúzott jeget, öntsük mixerbe ananász és narancsos dzsúsz kíséretében, tegyünk hozzá egy kanál fehér vagy gyümölcsös joghurtot, kevés citromlevet és grenadint, valamint 1 kiskanál mézet. Keverés után magas pohárban tálaljuk.

A Martinique és a Relax koktél is hamar kész.

A Martinique kókusztejből, málnaszörpből, ananász dzsúszból, kevés citromléből tejfölből áll. Öntsük félig jéggel töltött magas poharakba a hozzávalókat és díszítsük málnával, ananásszal, pici reszelt kókusszal.

A Relax koktélhoz narancsos dzsúszra, lime levére, Sprite üdítőitalra és 2 lime-ra lesz szükségünk. Az italt töltsük a hűtött pohárba és díszítsük a zöldcitrommal.

A Safe on the Beach alkoholmentes változatához jéggel töltött poharak kellenek, áfonya dzsúsz, ananász dzsúsz és kevés őszibarack dzsúsz. A díszítéshez ananászt vagy narancsszeleteket használhatunk.

A januárban megtett újévi fogadalmak egyike a száraz január. Mi az a száraz január? Nos nem az, hogy nem esik a hó, vagy az eső, hanem egy Angliából származó mozgalom, mely arra utal, hogy a kihívás résztvevői egy hónapig nem fogyasztanak egyáltalán alkoholt. Ennek célja a mértékletesség és az önuralom gyakorlása. Akik szeretnék megpróbálni ezt a kihívást, az kóstolja végig a fent említett alkoholmentes, cukorszegény, alak- és gyerekbarát recepteket.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!