Menü

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.

A kulcs itt az alapanyagcsere, ami azt az energiát jelenti, amit testünk nyugalmi működéseire felhasznál. Ha az alapanyagcsere magas szinten van, akkor a test a fölöslegesen bevitt energiát elégeti, ha alacsony, akkor sajnos minden fölös kalória a testzsírban fog kikötni.

A helyesen vezetett fogyókúra tehát nem a koplalással egyenértékű, ami lassítja az alapanyagcserét, hanem a helyes ételválasztással, helyes időzítéssel és megfelelő sporttal, amik nem csak energiát vonnak meg, vagy égetnek el, hanem az alapanyagcserét is felpörgetik. Nem szabad azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy egyes anyagcserezavarok, hormonális betegségek eleve lassítják az alapanyagcserét, de ezek kezelése már orvosi feladat.

Az alapanyagcserét mesterségesen nehéz diétával gyorsítani, de kikerülhető, hogy fogyókúra hatására tovább lassuljon. Koplalni semmiképp sem szabad, mert az lassítja az alapanyagcserét.

Testzsír csökkentés mozgással? - Nem mindegy hogyan!

A testzsír csökkentés során alapvetően azok a mozgásformák jók, amik az anyagcsere gyorsítása irányába hatnak. A leghatékonyabb ezek közül az interval tréning, de a helyesen vezetett és nem túlzásba vitt kardio edzések is hatékony zsírcsökkentők lehetnek. A legfontosabb az, hogy ne a túlzott mozgással, túltolt edzésekkel próbáld “égetni a zsírt”, mivel az ugyanolyan szignál a szervezet számára, mint az éhezés, aminek az eredménye az anyagcsere lassulása.

Fontosabb az akár nagyon intenzív, de rövid edzések rendszeres ismétlése, mint a hosszú monoton edzések kivitelezése. Ezzel olyan fogyás érhető el, amivel nem csak a kilók csökkentése, de a testzsírszázalék csökkentés is kivitelezhető.

Sokaknak általában csak egyes testrészeikkel van gondja, és onnan szeretnék eltüntetni a makacs zsírpárnákat. De azok sajnos makacsak, és pont onnan nem tűnnek el, ahonnan legjobban szeretnéd, még hatékony fogyás esetén sem. Ilyen esetekben a fentiek mit sem érnek. Sőt a testzsírszázalék ismerete sem mond semmit, hiszen lehet, hogy a téged zavaró zsírtöbblet csak egy kis helyén van a testednek, és a teljes testzsírszázalék adatához képest az csak csepp a tengerben.

A helyi alakformálás már nem olyan egyszerű, amit házilag kivitelezhetsz. Sajnos ugyanis még a helyi izomzatot célzó edzések sem viszik le megfelelően a zsírt. Ilyen esetekben teljesen elfogadható, ha külső segítséget veszel igénybe.

A helyi testzsír csökkentés másik oldalán azok a kezelések állnak, amik véglegesen eltüntetik a zsírpárnát alkotó zsírsejteket, vagy legalábbis megritkítják azokat. A zsírsejtek eltüntetését követően ugyanis azok nem nőnek újra, mivel a zsírsejtek nem osztódnak.

A végleges alakformáló kezelések, módszerek legkézenfekvőbb típusa a plasztikai műtét, legyen az zsírleszívás, vagy egy adott testrész megkissebbítése. A műtét elkerülésének céljából fokozatosan fejlesztik az új módszereket.

A műtétek kiváltására jelentek meg a zsírfagyasztás és a kavitációs zsírbontó kezelések. Jelen tudásunk szerint a kavitációs zsírbontás az egyik legveszélytelenebb mégis leghatékonyabb olyan eljárás, ami vágás és a bőr sérülése nélkül tünteti el a nem kívánt zsírsejteket.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.