Menü

Tiltólistás nasik

Szeretünk nasizni. A legtöbben bizonyára igen. Főleg este. A baj nem azzal van, hogy rágcsálni való után kutatunk, hanem azzal, hogy általában a legrosszabb nasik után nyúlunk ilyenkor. Melyek a tiltólistás nasik és mit válasszunk helyette?

Ne de várjunk! Nem is igazán jó ez a cím és kifejezés, hogy tiltólistás nasik. Miért tilos? Mennyi a tilos és mikor? Kinek tilos? Ki mondja meg, hogy tilos? Miért jelentem ki, hogy tilos, ki vagyok én, hogy ételről így beszéljek…

Hívjuk inkább kerülendő élelmiszereknek, melyeket ritkán, kis mennyiségben és megfelelő testmozgás mellett a kellő óvatossággal kóstolhatunk. Így már mindjárt jobb.

Nehéz összeállítani, hogy mik is azok a harapnivalók, amiket bátran fogyaszthatunk, ha nasizni támad kedvünk? Nem, nem nehéz. Nézzük!

A legfontosabb talán, hogy olyan dolgokat válasszunk, amelyek eltelítenek minket, bármikor nyugodtan, fogyaszthatjuk és nem károsak az egészségre, azok helyett, amelyek ártalmasak.

Amit semmiképp sem ajánlunk azok a túlságosan feldolgozott ételek, mint a chips, bolti cukros kekszek, hiszek ezek a nassolni valók magasak telített zsírsavakban és rengeteg kalóriát tartalmaznak, miközben kevés rostot és nulla tápanyagot. Üres kalóriáknak is hívhatjuk őket.

A cukorkák, péksütemények és csokoládék, illetve a cukros üdítőitalok nagyon lassítják az anyagcserét, ingadoztatják a vércukorszintet, éhséget, falásrohamokat okoznak és betegségek kialakulásához vezetnek.

Ha éppen nassolni támad kedvünk, remek alternatíva lehet olajos magvakat válaszatni, ugyan ezek is zsírban gazdag ételek magas kalóriatartalommal, azonban ezek jó zsírok, egészséges tápanyagforrások.

Aki szereti, rágcsálhat különböző zöldségekből készült, ropogós finomságokat valamilyen joghurtos mártogatóssal, ha pedig Az édes ízre vágyunk, rengeteg gyümölcs közül választhatunk, aki nagyon ínyenc cukormentes csokit is olvaszthat hozzá és mártogathatja.

A friss gyümölcsök is tartalmaznak cukrot, de ez nem hozzáadott cukor, hanem természetes módon előforduló gyümölcscukor mellette magas rosttartalommal, melyek kedvezően hatnak az anyagcserére. Számomra például egy hideg dinnye sem mindössze „cukor és víz”, számomra egészséges alternatíva.

Természetesen visszatérve a címre, nem nevezek tilosnak semmilyen ételt, a kerülendőkből is szabad olykor fogyasztani – hacsak valamilyen betegségünk miatt ez nem kizárt – csak, mint említettem: ritkán, inkább a délelőtti órákban, rendszeres testmozgás és kiegyensúlyozott, egészséges életmód mellett. Mindig rajtunk múlik a döntés és mindig van választási lehetőségünk.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!