Menü

Jelek az arcodon, ami arról árulkodik, hogy valami nincs rendben

A testünk fantasztikus: meglepő módon sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk! Megéri figyelnünk a jeleket, hiszen megmutatják, hol borult fel az egyensúly a szervezetünkben, és a segítségükkel megelőzhetjük, hogy komolyabb betegség legyen úrrá rajtunk.

Táskák és sötétebb bőr a szem alatt

Ha korábban nem volt rád jellemző a táskás szem vagy a sötét karikák, érdemes elgondolkoznod, hogy mi a gond: kimerült vagy, esetleg dohányzol, túl sok kávét vagy sós ételt fogyasztasz, hormonális problémáid vannak vagy ételallergiában szenvedsz.

Vörös orr

Allergia, megfázás, magas vérnyomás vagy túl sok stressz okozhatja. Ahogy a fenti esetben, itt is az alapbetegség megtalálására és megszüntetésére kell törekedned.

Tippünk: ha hosszabb ideje piros az orrod, feltétlenül érdemes megnézetned magad egy orvossal.

Sárga arcbőr

A 38. hétnél előbb született csecsemők besárgulnak, hiszen az immunrendszerük még nem szokott hozzá a külső körülményekhez. Felnőtteknél azonban a sárga bőr és szemfehérje a túl sok alkoholfogyasztás és májproblémák egyik legfontosabb tünete.

Anyajegyek és szemölcsök túlzott elszaporodása

Általában nem jeleznek semmi komolyat, de nem árt ébernek lenni, és feltenni a következő kérdéseket: nőttek-e az utóbbi időben? Nagyobbak, mint egy borsó? Egyenetlen a felületük?

Tippünk: nyáron használj naptejet, korlátozd a szoláriumba járást, és ha a kérdésekre bármelyikkel kapcsolatban igennel válaszoltál, irány a bőrgyógyász!

Pillangó formájú kiütés

Hőmérsékletváltozás, lejárt vagy túl sok kozmetikum használata, vagy túl sok édesség fogyasztása mellett a lupus nevű autoimmun betegség egyik fő tünete.

Fájdalmas sebek a szájon

Az 1-es típusú herpesz okozhat hasonló tüneteket. Ha fáradtabb vagy, mint általában, legyengül az immunrendszered, és máris megjelenik a seb, ami azt jelenti, a vírus épp aktív korszakát éli a szervezetedben.

Repedezett ajkak

A nagy meleg vagy hideg könnyen kikezdheti a szánk érzékeny bőrét, de bizonyos gyógyszerek mellékhatása vagy emésztőszervi problémák kísérőtünete is lehet.

Szőr megjelenése az arcon

A hormonrendszer felborulásának, valamint a PCOS (policisztás ovárium szindróma) egyik jele, amire különösen oda kell figyelni, mert meddőséget okozhat.

Hiperpigmentáció

Ha az arcodon és az orrodon sötét, szimmetrikus foltjaid vannak, ez a melasma klasszikus jele, egyfajta hiperpigmentáció. Gyakoribb a nők körében, és gyorsabban fejlődik a sötétebb bőrön. A gyakori napsugárzás is serkenti a foltok növekedését.

Általában pajzsmirigy-problémára utal, ha valakinek kevés a szemöldöke vagy a szempillája, ami manapság már nem csak az idősebbekre jellemző, és sok hormonális probléma előfutára lehet.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.