Menü

Strandolás gyerekekkel

„Jó pihenést!” mondta tegnap a kasszánál a strandon a hölgy, akinél a jegyeket vettük. Kicsit furcsán néztem rá, milyen pihenésről beszél, három gyerekkel vagyok. A szülők tudják, hogy gyerekekkel strandolni nem jelent felhőtlen pihenést, hiszen minden pillanatban rajtuk kell tartanunk a szemünket.

A nyári vakáció alatt, a forró kánikulában a gyerekek és a felnőttek is egyaránt szívesen hűsölnek medencében, töltik az időt strandokon, ám ez szülőként fokozott figyelmet és nonstop „szolgálatot” jelent, hiszen egy fürdőben, vagy a Balatonon is számtalan veszély leselkedik a gyerekekre.

Összeszorul a szívem, mikor a hírekben vízbe fulladásos balesetről hallok, hiszen ezek megelőzhetőek lennének, mégis sajnos minden évben előfordul néhány tragédia. Sok baleset történik otthoni medencékben, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy akár kisebb vízben is megfulladhat egy kisgyerek.

Alapszabály, hogy 10 - 12 évnél fiatalabb, úszni nem tudó gyermeket soha ne engedjünk egyedül vízbe és ne hagyjunk felügyelet nélkül. Nemcsak az úszógumi tehet jó szolgálatot, léteznek mentőmellények, adjunk a kicsikre karúszót, s vízibiciklire is csak ebben engedjük fel őket.

A vízbe ugrálással óvatosan!

Gyakran következik be baleset vízbe ugrás során, ez ugyanis veszélyes lehet, például, ha kicsi vízbe ugrunk fejest, erről mindig meg kell győződni!

Balesetet okoznak a vízben található éles tárgyak is, üvegszilánk, kagyló, éles kő, ezek ellen vízicipővel, tengerjáró papuccsal védekezhetünk, melyek a fürdőkben a nedves, csúszós burkolat ellen is védenek.

Minden szülő legnagyobb félelme, hogy elveszik gyereke a strandon. Erre mindenképp készítsük fel a gyerekinket, magyarázzuk el nekik, hogy ha nem találja a szüleit, akkor kérjen segítséget, a legtöbb strandon van hangosbemondó, megkeresheti a recepciót, esetleg egy úszómestert.

A kicsiket mindig kenjük be fényvédő krémekkel, tegyünk ki strandsátort, vonuljunk árnyékos helyre, ne tartózkodjunk a tűző napon - kiváltképp a déli órákban. Használjunk fehér vászonsapkát és itassuk a gyerekeket sokszor. Anyatejes babákat többször is tegyük mellre, kínáljuk őket folyadékkal.

A lábgomba és egyéb fertőzések megelőzhetőek.

Fürdőzés után mindig töröljük szárazra a gyerekeket, viseljünk papucsot, szandált.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.