Menü

A nárcisztikus nő jelei

Lehetnek a nők nárcisztikusak? Naná, hogy lehetnek! És sajnos ők ugyanolyan mérgezőek és veszélyesek lehetnek, mint a nárcisztikus férfiak.

A görög mitológiai történet miatt a köztudatban valamiért a férfiakkal kapcsolják össze a nárcisztikus kifejezést, pedig az önimádat, önzés és kegyetlenség a nők egy részére is jellemző. Gyakran mondjuk rájuk, hogy ravaszak és gonoszak. Valójában azonban csak betegek. Betegek, de azért mégis… nos, tényleg ravaszak és gonoszak.

1. Megszállottan foglalkoztatja őket a megjelenésük

A nárciszisztikus nők számára a Földön a legfontosabb a megjelenésük. Ez szó szerint mindenre vonatkozik: a testükre, a frizurájukra, sminkre, ruházatra, cipőre. Rendszeresen járnak szépségszalonba és butikokba, folyamatosan kísérleteznek és próbálnak ki új krémeket és arcmaszkokat.

A nárcisztikus nők számára elviselhetetlen az a gondolat, hogy valaki lenyűgözőbbnek tűnhet náluk. Készen állnak arra, hogy apróra vágják a versenytársat.

És folyton posztolnak a közösségi oldalakon. Az Instagram a lét! Mániákusan fényképezik magukat különféle pózokban és váratlan helyeken. Ha elveszed tőlük a szelfi botot, az életük összeomlik!

2. Számukra nem létezik a „nem”

A nárcisztikus nők egy pillanatig sem tudják elképzelni, hogy tévedhetnek. Ha csak utalsz rá, hogy ők valamit rosszul csináltak, máris utálni fognak egész életedben. Ha pedig kérnek valamit, akkor a „nem” válasz egyszerűen ki van zárva. Számukra ugyanis az olyan, mintha kést szúrnál a hátukba. Hiszen hogyan is lehetne egy királynőtől megtagadni valamit? Oda kell adni nekik mindent: pénzt, időt, a lelket is… engedelmeskedni kell!

3. Joguk van flörtölni mindenkivel, de a partnerüknek soha, senkivel

Éjjel-nappal flörtölnek, hisz a flört számukra esély arra, hogy lenyűgözzenek mindenkit, felkeltsék a figyelmet, és bizonyítsák, hogy a legjobbak. És természetesen esély arra is, hogy csodálják önmagukat. Szexualitásukat és varázsukat arra használják, hogy mindent megtegyenek, amit csak akarnak – vagyis a kisugárzásukat és a szexualitást használják fel saját önző céljaik érdekében. Azonban a társuk soha még csak rá sem pillanthat senki másra.

4. Soha nem kérnek bocsánatot

A nárcisztikus nők őszintén meg vannak győződve tévedhetetlenségükről, ezért soha nem ismerik el a hibáikat. Mindig és mindenért csakis a másik lehet a hibás. Bocsánatot kérni? Ők soha nem fognak!

5. Empátia? Felejtsd el!

Az empátia és a nárcisztikus nő kölcsönösen kizárják egymást. Ők kizárólag saját magukra összpontosítanak! Simán továbbmennek más nyomorúsága mellett, mások szerencsétlensége nem érdekli őket. De amikor nekik van segítségre szükségük, és esetleg nem reagálsz villámsebességgel – hát átok reád!

6. Nem beszélgetnek csak manipulálnak

Nem hisznek senkiben, és őszintén nem beszélgetnek senkivel. Csak manipulálnak, de azt mesterien teszik. Számukra a kommunikáció csak egy módszer, amellyel ügyesen játszhatnak más emberekkel, hogy azok megtegyék, amit akarnak tőlük.

Sajnos nagyon jól csinálják. Sokan azonnal rabjaikká válnak, s nem tudnak karmaikból menekülni.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.