Menü

Alakítsunk ki egészséges szokásokat!

Ha most a kedves olvasó előtt megjelenik egy fiatal lány képe, aki boldogan nevet a sokszínű salátája felett, akkor elárulom, hogy nem erre gondoltam, de természetesen a salátafogyasztás is lehet egyike az egészséges szokásainknak, melyeket érdemes lenne kialakítani. Hogy miért? Mert az egészséges szokások növelik az életminőséget!

Ha eddig valaki nem foglalkozott az egészségével, akkor ő valószínűleg ezután fogja elkezdeni, mert valamikor el fogja, az egészen biztos. Minél előbb, annál jobb. A most elkezdett jó és egészséges szokásainkat a jövőben fogja meghálálni a szervezetünk, ezért egy egészségesebb és boldogabb élet reményében nagyon lényeges, hogy életmódot váltsunk.

A következő szokások ebben segítenek:

Folyadékfogyasztás. Víz, ásványvíz, gyógyteák, esetleg levesek. Testünk nagy része víz, szükség van rá, hogy bevigyük a folyadékot, a nyári kánikulában pedig még többet, mint máskor.

Legyen víz az éjjeliszekrényen! A korai folyadékbevitel is épp annyira meghatározó, mint a napközbeni.

Stresszkezelés. Nem megy egyik napról a másikra, ez tény, de a technikákat, stresszoldó módszereket mind kipróbálhatjuk. Minél kevesebb stressz ér bennünket, annál egészségesebbek lehetünk, hiszen a stressz nagyon sok testi és lelki betegség okozója lehet.

Egészséges táplálkozás, megfelelő ételek megfelelő időben, tápanyagbevitellel, vitaminokkal és rostokkal és feldolgozott ételek, finomított szénhidrátok mellőzésével.

Tegyük le a cigarettát. Ezen nincs is mit magyarázni.

Sport! A rendszeres testmozgás szabályozza a testsúlyt és csökkenti az egészségügyi problémák kockázatát, keressük meg a nekünk való sportágat!

Bár úgy kezdtem, hogy ez a cikk nem egyenlő a salátás fotóval valamelyik fogyi magazinban, de ettől függetlenül jöhet a saláta és sok más étel is, ami színes! Együnk színesen! Izgalmas, egészséges, változatos! Együnk, sok zöld, piros és sárga színű zöldséget, mert azokban ténylegesen több a vitamin és a tápanyag.

Szűrővizsgálatok! Az egyik legfontosabb szokásunk, ha mást nem is, legalább ezt az egyet vezessük be 2021-ben! Kedves hölgytársaim, a citológiai vizsgálat pár perc, egy rákszűrés évente nem tart semeddig, nem kerül semmibe, tessék betartani a rendszeres szűrővizsgálatokat!

Testi és lelki egészségünk megőrzése érdekében sok energiát kell fektetnünk önmagunkba, testünkbe, lelkünkbe, egészségünkbe. Új szokások kialakítása mindig nehezen indul, de aztán már természetessé válik, csupán kitartás és türelem kell hozzá.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.