Menü

Női testalkatok jellemzői

Többé-kevésbé mindannyiunk teste azonos arányokat követ, mégis ahányan vagyunk, annyiféle a testünk. Vannak persze testalkat-típusok, melyekkel le lehet írni egy-egy tipikus testformát.

A „V” testalkat fő jellemzője, hogy a felsőtest hangsúlyosabb, mint az alsó. Ezt okozhatják a csípőhöz képest széles vállak, és/vagy a nagy mellek, illetve a keskeny csípő és a vékony lábak. Ezt nevezik fiús alkatnak is, hiszen a férfiaknál ez a testalkat a leginkább jellemző.

Az „A” testalkatú nők jellemzője (a "V" típus fordítottja) a keskeny váll és a széles csípő. Itt a széles csípő miatt az alsótest kap nagyobb hangsúlyt. Létezik szögletes és gömbölyű változata is. A gömbölyű típus sziluettje íveltebb: gömbölyű vállak, kerek csípő, formás, telt combok jellemzik. Az "A" típusnál fokozhatja az arányeltolódást, ha a keskeny vállakkal kicsi mellek párosulnak, vagy ha a széles csípőhöz vastagabb combok és alsó lábszárak társulnak.

Az „X” alkat jellemzője az ívelt csípő, a vékony derék, a lágy esésű váll, az alső és felső test közötti kiegyensúlyozott arányok. Ezt nevezik más szóval "homokóra alkatnak". Állítólag ez a férfivágyak netovábbja: nagy mellek, széles csípő, keskeny derék. Az '50-es,'60-as években készült filmekben minden színésznő "X" alkatúnak próbált látszani elfűzütt derékkal, csúcsos melltartókkal és bő szoknyákkal.

A „H” alkatra jellemző, hogy sziluettje nem kimondottan ívelt, azaz, míg az "X" alkatnál a csípő és a derék mérete között legalább 30 cm a különbség, a "H" alkatnál a csípőtől maximum 15 centiméterrel keskenyebb a derék. A lágyabb változatnál a derék kissé íveltebb. Azokat a "H" alkatúakat, akik nagyon soványak "I" alkatnak is nevezik.

Az „O” típusú nők törzsének középpontján van a hangsúly, széles csípő, kidomborodó has, széles derék a jellemző. Bár súlyfelesleggel rendelkeznek, de mint azt látni fogod, csinosak, ha a megfelelő ruhadarabokat választják.

Az „A” típus

Cél, hogy a csípőről a vállak felé vigyük a hangsúlyt, azaz pontosan ellenkező hatást szeretnénk elérni, mint az „V” típusnál.

A keskeny vállakat egy jól megválasztott válltöméssel könnyen kiegyenlíthetjük.

A csípő vonalát lágy esésű szoknyával, vagy nadrággal tehetjük optikailag kisebbé.

Fontos a derék hangsúlyozása, így arra a részre terelhetjük a figyelmet, ahol a törzs a legkeskenyebb. Ha rövid a derék, hagyjuk el az övet és inkább mell alatt húzott felsőrészt válasszunk.

Ajánlott viselet:

-válltömés, mert szélesíti a vállakat (ne essünk túlzásba a válltöméssel!)

-csónaknyak, mert optikailag szélesíti a vállat

-derékban kicsit bővülő „A” vonalú szoknya, egyenes szárú nadrág, mert a lágy esésű anyag lágyítja a csípővonalat

-mellben húzott blúz, mert nagyobbá varázsolja a melleket

-sál, stóla a vállon, mert a megfelelően elrendezett anyag szélesíti a vállat

Kerülendő:

-rakott szoknya, hordószoknya mert mindkettő szélesíti a csípőt

-miniszoknya, mert szélessé teszi a csípőt és röviddé, vaskossá teszi a telt combokat

-csőnadrág, mert hangsúlyozza a csípővonalat

-csípőig érő felsőrész, mert a test legszélesebb részére tereli a figyelmet

-mintás harisnyanadrág, mert robosztus combot és lábszárat eredményez

Kiegészítők:

-magas sarkú cipők

-a felsőtestet dúsító sálak

-felsőtestet erősítő nagyobb láncok

Színek és formák:

A „V” típussal ellentétben, az „A” fazonnál a felső testen használunk keresztcsíkokat, világos színeket, mert ezt a részt szeretnénk nagyítani. Ezzel ellentétben a csípőt és combot kisebbíteni, vagy sötétebb színekkel, hosszanti csíkozással igyekszünk nyújtani.

Derék és csípő tájékán kerüljük a mintákat, ezt tartogassuk a felsőtest számára. A kerekded idomokhoz inkább a szögletes minták illenek, így a pöttyös, eltekintve a tűpöttyöktől, legyen a vékony, magas nők öltözködésének díszítője.

Ha lábunk nem hosszú és vékony, a harisnya legyen mindig egyszínű és sohasem világosabb, mint a bőrünk, mert a világos szín ugyancsak erősíti a lábat. A tökéletes test csak a rajzasztalon létezik de legalább is nagyon kevesek kiváltsága és nem kulcs a boldogsághoz.

Szerző: Udvari Fanni

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.