Menü

Természetes módszerek makacs felfázás ellen

Tévedés azt hinni, hogy a felfázás téli betegség, hiszen nemcsak a téli hidegben, hanem a nagy melegben egyaránt jelentkezhet. A húgyúti fertőzések okozói a baktériumok, amelyek gyulladáshoz vezetnek. Jellemző tünetei az állandó vizelési inger, a fájdalmas, égő, kis mennyiségű vizeletürítés, az alhasi fájdalom, a véres vizelet. Mit tegyünk, ha ezeket tapasztaljuk? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat erről a megbetegedésről.

A felfázás idősebb korban férfiaknál is kialakulhat, de a betegség jellemzően inkább a hölgyeket sújtja. Ennek oka a női test felépítésében van: a húgycső külső nyílása, a hüvelybemenet és a végbélnyílás közelsége miatt a kórokozók könnyedén bejuthatnak a húgycsőbe.

Természetesen az orvos felkeresése és szükség esetén az antibiotikumok szedése a módja a felfázás kezelésének, azonban emellett számos természetes házi praktika is segít a problémán és a kellemetlen tüneteken.

Elsőként a megelőzésben nagy szerepe van a folyadékfogyasztásnak.

A sok folyadék felhígítja a vizeletet, ami rontja a kórokozó baktériumok szaporodásának esélyét, továbbá átmossa a vesét és a húgyutakat, ami tisztítja a lerakódásoktól.

Igyunk legalább két liter vizet naponta!

Probiotikumok használata erősíti az immunrendszert, segítik a tápanyagok felszívódását, illetve akadályozzák a bélbaktériumok az elszaporodását. Elég már akár napi 1 pohár joghurtot elfogyasztani.

Elegendő C-Vitamin fogyasztása is rengeteget segíthet, ugyanis visszaállítja a vizelet savasságát, ezzel meggátolja a baktériumok szaporodását.

A fokhagyma igazi népi csodaszer, hatásos fegyver az antibiotikum-rezisztens baktériumok ellen. Kutatások alapján a fokhagyma-kivonat a baktériumok több, mint 80 százalékát képes elpusztítani. Tabletta formájában is szedhető.

A tőzegáfonya köztudott hatásosságát a húgyúti fertőzések esetén már többször is bizonyították. Fogyasztható nyersen, turmixban, gyümölcssaláta vagy sütemények alkotóelemeként, de lé vagy kapszula formájában is. Szakemberek szerint napi 6-800 mg vörös áfonya kivonat bevitele javasolt felfázás esetén.

Ne tartsuk vissza a vizeletet, a tünetek ugyanis a húgyhólyagban pangó vizelet miatt hamar fellángolhatnak, az ugyanis kiváló terepet nyújt a baktériumok szaporodáshoz. Ha megoldható, lehetőleg ne halogassuk a vizeletürítést, ha hív a természet!

Öltözzünk melegen! Rossz nézni, amikor fiatal lányoknak kint a dereka a téli hidegben. Létfontosságú az évszaknak megfelelő öltözködés és a természetes anyagú alsóneműk viselése.

A húgyúti fertőzések égető fájdalmat okoznak, erre a melegítőpárna kiváló megoldás, azonban a megfelelő hőmérséklet kiválasztására ügyelnünk kell!

A húgyúti panaszok számos kellemetlenséget okoznak, így mindenképpen figyelmet kell fordítani arra, hogy ezt a betegséget ne vegyük félvárról. Ha ugyanis nem foglalkozunk velük, akkor a fertőzés könnyen terjedhet, és vesemedence, illetve vesegyulladáshoz vezethet, mely mindkettő igen fájdalmas, és komoly betegség.

Martinka Dia

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.