Menü

Ha babát szeretnél…

Amikor eldöntjük, hogy babát szeretnénk, a legfőbb félelmünk, hogy soká várat magára a pozitív terhességi teszt. Nyilván a természet a főnök ő teszi a dolgát, azonban néhány trükkel mi is növelhetjük a teherbeesés esélyét. A párok jelentős részénél létrejön a terhesség egy-másfél év alatt, de ettől függetlenül nem árt kicsit rásegíteni a dologra.

A babatervezés előtt már szedhetjük a babaváró-és terhesvitaminokat, folsavat, letehetjük a cigarettát, mérsékelhetjük az alkoholt és odafigyelhetünk a kicsit több gyümölcs, zöldség, olajosmag fogyasztásra. Ezek még nem is olyan nagy dolgok, máris léptünk egy nagy lépcsőt felfelé, az esélyek útján. A dohányzás abbahagyása is javíthatja a fogantatás esélyeit.

A leendő anyának kb. 3 hónappal a tervezett teherbeesés előtt érdemes elkezdeni folsavat szedni, mely megakadályozza a fejlődési rendellenességek egy részét.

Akiknél évekig nem sikerül a baba, nekik érdemes elmenniük egy átfogó vizsgálatra, de a pajzsmirigyet mindenképp meg kell nézetni, hiszen ha az nem működik megfelelően, az nagyban gátolja a teherbeesést. Jó hír, hogy gyógyszerre kezelhető és utána semmi akadálya a terhességnek. Mondom ezt pajzsmirigybetegként, a harmadik babával a pocakomban.

A peteérés nyomon követhető ovulációs tesztek segítségével, ma már sok drogériában kaphatóak.

Nem csekély fontosságú lépés, ha törekszünk rá, hogy valamilyen módon csökkentsük a stresszt, felejtsük el az extrém fogyókúrát, mindenféle egyoldalú étrendet és éljünk a lehető legegészségesebben, legalább most ebben az időszakban. Nem kell csodadiétákban hinni, inkább összpontosítsunk arra, hogy együnk több teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget, gyümölcsöt és alacsony zsírtartalmú ételeket, emellett növelni a rost és vízfogyasztást. Mondjuk fogalmazzunk úgy, hogy: edd magad terhesre!

A túledzés nem segíti a teherbeesést, de a rendszeres és mértékletes sportolás segíti a termékenységet.

Kissé intim, de lényeges momentum… a közösülés gyakorisága. Nem segít a napi együttlét, sokkal hatásosabb ha, kétnaponta bújunk össze.

Sokan hisznek az étrendkiegészítőkben, köztük én is. A palástfűtea, a barátcserje, a méhpempő nekem sokat segített a teherbe esésben.

Egy gyermek születése a legnagyobb ajándék az életben. Azonban nem szabad türelmetlennek és elkeseredettnek lennünk, ha ez a meglepetés várat magára. Próbáljunk pozitívan állni az egészhez és mindent megtenni, hogy mielőbb megérkezzen az a gólya.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.