Menü

Pollenallergia gyógyszer nélkül

Mintha idén korábban elkezdődött volna a pollenallergia, én még áprilisban ennyit nem szenvedtem tőle, s sajnos vannak olyan eshetőségek, hogy valaki nem szeretne egyből gyógyszerhez nyúlni, vagy esetleg nem szabad (pl. mert kismama) ekkor kezd el az ember kutatni a természetes és gyógyszermentes alternatívák után.

Az ember szereti és várja a tavaszt, örül a színeknek, a virágoknak, a zöldövezetnek, azonban vannak, akiket megvisel a bizonyos növények okozta pollenkoncentráció, méghozzá nem csak annyira kell gondolni, hogy tüsszög kettőt, hanem arra, hogy a hőemelkedéstől kezdve az orrdugulásig, orrfolyásig, szemviszketésig és könnyezésig szinte minden légúti baja csőstül jön az emberre és rengeteg energiát kivesz belőle.

Érdekesség, hogy az immunrendszer működésére milyen hatással vannak a hormonváltozások. Nőknél például a menstruációs ciklus bizonyos szakaszaiban rosszabbodhatnak az asztma tünetei, de a serdülőkor, a várandósság és a menopauza során is változnak a panaszok.

Néhány tanács, ha pontosan tudod milyen borzasztó dolog, amiről beszélek.

Kerüld az alkoholt! Gyengíti az immunrendszert, ennek köszönhetően pedig csak súlyosbítja a tüneteket.

Szedj vitaminokat! Erősítve ezzel az immunrendszert.

Hanyagold a tejtermékeket. Ezek növelik a nyálkakiválasztást.

Sokat segít az ablakok, ajtók zárása, vagy érdemes pollenhálót felszerelni az ablakokra.

Szerezz be egy légszűrő orrfiltert, vagy maszkot, ami segít enyhíteni a tüneteket.

Takaríts gyakran, törölgess.

Moss hajat gyakran, cseréld az ágyneműt, mosd ki gyakran a ruhákat.

Létezik pollenallergia elleni gyógynövényes párna, érdemes tenni egy próbát.

Ne te vágd a füvet.

Próbálj inni pollenallergia elleni teákat, használj tengervizes orrsprayt. Utóbbit magad is elkészítheted otthon: oldj fel 2 teáskanál sót 250 ml melegvízben. Töltsd bele egy fecskendőbe, hajolj a mosdó fölé, és spricceld az orrodba a folyadékot.

Semmiképp ne teregess kint! A vizes ruha magába gyűjti a polleneket, amiket aztán a házba viszünk.

Több kutatás is igazolta, hogy bizonyos zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények antihisztaminként viselkednek, így képesek csökkenteni a pollenallergia tüneteit. Ilyen például a csalán, az ananász, a C-vitamin. Fontos figyelni a keresztallergiára, aki például allergiás a parlagfűre, nem ehet görögdinnyét, mert erősíti a tüneteket.

Aki szeretné akár évekre csökkenteni az allergiás tüneteit, megpróbálkozhat immunterápiával, mely akár hosszú időre is megszabadíthatja a kellemetlen szénanáthás tünetektől.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.