Menü

Ezt próbáld ki! - sparrowbag

Hazánkban egyelőre nem túl ismert, viszont érdekes edzésforma a sparrowbag, amelyet homokkal töltött zsákokkal végezhetünk.

Először furán és némileg értelmetlenül hangzik: mégis minek/hogyan használjunk edzéshez egy homokkal teli zsákot? Nos, ennek a lényege az, hogy a homok zsákon belüli folyamatos mozgása, azaz az eszköz instabilitása állandóan dolgoztatja izmainkat. Persze csakis a megfelelő gyakorlatok segítségével, ehhez pedig specialistára van szükség. Legalábbis a betanuláshoz.

A sparrowbagnak nincs fogantyúja, és olyan a kialakítása, hogy több testfelületen is lehet tartani. Különböző, természetes mozgásformákat is lehet imitálni a segítségével, ami szintén hatékony a jó edzéshez. Az izomerősítés mellett zsírt is lehet vele égetni, ezen kívül az egyensúlyérzék és a koncentráció is fejleszthető.

A kicsiktől a nagyokig – azaz kortól függetlenül voltaképpen bárki használhatja ezt az edzésformát, elsajátítása egyáltalán nem bonyolult.

A sparrowbag kitűnő csoportos, vezetett edzésekhez, emellett jól alkalmazható kiegészítő tréningként különböző sportágak mellett.

Maga az eszköz egyébként speciális kialakítású, és többféle méretben/súllyal kapható. A választás függ az életkortól, testsúlytól és az elvégezendő gyakorlatoktól is.

Fotó:
Pixabay.com

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.