Menü

Plusz védelmi szint a szájban

A különböző szájöblítők használata nem helyettesíti a fogmosást, viszont kiegészíti annak védőhatását. Fogalmazhatunk úgy, beépít még egy védelmi szintet a szuvasodás, íngyulladás ellen.

A szájápolás alapja a fogmosás, amelyet naponta két-három alkalommal el kell végezni. Emellett több kiegészítő lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy még nagyobb biztonságban tudjuk fogaink, ínyünk és szánk egészségét.

A szakemberek fogmosás után ajánlják a szájöblítők használatát, méghozzá azért, hogy a nem kívánatos baktériumok elpusztuljanak. Elegendő naponta egy-két korttyal öblögetni egy, vagy két alkalommal, s máris sokat tettünk egészségünk érdekében.

Szájöblítőből, öblögetőből rengetegféle van, és azok egyik alfaja, a sima, mindennapos használatra gyártott szájvizek kínálata is széles skálán mozog. A legtöbb tartalmaz alkoholt, ami nem jelent gondot, kivéve azok számára, akik sokat dohányoznak, nekik az alkoholmentes formát ajánlják, mert előbbi segíti a füstből származó káros anyagok felszívódását.

A szájvizeket természetesen nem szabad lenyelni, azonban ha nyelünk belőle egy kicsit, az nem okozhat különösebb gondot. Miután öblítettünk, fontos, hogy egy ideig nem együnk, vagy igyunk, mert ezzel csökkentjük a szájvíz hatékonyságát. A legjobb használati időszaka a szájöblítőknek az esti fogmosás előtt, lefekvés utáni alkalom.

Fotó:
cedruspatika.hu

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.