Menü

Természetes kozmetika

Egyre több fórumon hívják fel figyelmünket a természetes bőrápolásra. Főleg télen nagyon fontos a hidratálás, és vitaminok pótlása, ám ezt lehetőleg ne szintetikus táplálékkiegészítők fogyasztásával tegyük meg.

A legfontosabb, hogy káros anyag mentes kozmetikumokat használjunk, mivel a bőrápoló termékek összetevői szinte közvetlenül (nincs kiválasztási folyamat) felszívódnak, és a nyirokkeringésbe kerülnek. Bőrünk állapota szervezetünkben zajló alapvető folyamatokat tükrözi, például táplálkozási szokásainkat. Nagyon fontos bőrünk egészségének megőrzésében is a folyadékpótlás, megfelelő hidratáltság, és a következő vitaminok: A, E, C, és D-vitamin. Természetes módon ezeket a vitaminokat többek között savanyú káposzta, olajos magvak, illetve hidegen sajtolt olajok fogyasztásával pótolhatjuk.

Egyébként ma már bionom kozmetikusokat is fel lehet keresni, akik a természetes bőrápolás fő képviselői. Egy bionom kozmetikus csak természetes, natúr, legfőképpen biokozmetikumokat használ. Továbbá ezek a szakemberek életmóddal kapcsolatos tanácsadással is foglalkoznak, az otthoni bőrápolás terén is tudnak útmutatást adni.

Egyébként a kozmetikumok között különböző szinteket különböztetnek meg a szakemberek. A vegyi kozmetikumokhoz képest a natúr kozmetikumok jelentik a következő szintet, amit már bizonyos alapanyagok korlátozása, tiltása jellemez. A biokozmetikumokat külső tanúsítványi rendszeren keresztül minősítik, legfőbb kritérium hogy az összetevők 90%-a mezőgazdasági eredetű. A biodinamikus kozmetikumokra pedig még szigorúbb szabályok érvényesek, például csak gyógynövény preparátumokat lehet használni előállításukhoz. 

Ha laikusként nem igazodunk ki a témában a következő alapvetést érdemes szem előtt tartanunk, a szakemberek többsége elsősorban az alábbi kozmetikai összetevőktől intenek óvva minket: kőolaj származékok (például: paraffin), parfüm, illetve alkohol.

Fotó:
pixabay.com

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.