Menü

Tornázzunk le az arcunkról pár évet!

Ha szeretnénk, hogy sokáig vékony és fiatalos maradjon az arcunk, akkor a kedvenc hidratáló krémünk mellé kipróbálhatjuk az arcjógát, mely segít, hogy a bőr fiatalos és feszes maradjon.

Az arcjóga kitalálója, Fumiko Takatsu, aki egy nagyon egyszerű, otthon is könnyen elvégezhető módszert dolgozott ki. A művelet elsajátításához semmilyen drága, arcmasszírozó kütyüt nem kell beszerezni, s mégis nagyon hatékony a meglévő ráncok eltüntetésében, vagy azok megelőzésében.

Az arcjóga egy olyan innovatív természetes módszer, mely plasztikai beavatkozás nélkül fiatalítja a megjelenést.

A mozdulatsor mindössze pár perces művelet, elvégzéséhez két teáskanálra, egy csésze forró vízre, valamint egy jó minőségű, ráncok ellen is hatékony olajra lesz szükségünk.

A kanalakat forró vízbe mártva, domború részükre olajat kenve kezdjük az arcmasszírozást, a megfelelő technika elsajátítása után, melyről videót is találhatunk a világhálón.

Az arcizmokat erősítő gyakorlatok hatásosságáról több kutatás is beszámolt, az eredmények alapján ugyanis feszesebbé, tónusosabbá és fiatalosabbá válik az arcbőr.

A napi ismétlésre ajánlott gyakorlatsorozat öt különböző mozdulatból áll, mely gyakorlatilag egy "mini arcplasztika". Akik vizuálisan is kíváncsiak a gyakorlatokra, végig követhetik azokat a hölgy YouTube-csatornáján, ahová többórányi gyakorlatválogatást feltöltött fel.

Természetesen semmilyen csodamódszer sem fogja megoldani a bőrproblémákat, ha nem egészül ki egészséges táplálkozással, testmozgással, elegendő folyadékfogyasztással.

Az arcmasszázs abban segít, hogy felpezsdíti a vérkeringést, serkenti a nyirokkeringést, ellazítja az izmokat és lassítja az öregedés folyamatait.

A módszer a bőrfiatalításon túl emeli a női önbizalmat és támogatja az önelfogadást is. Rendszeres használatával megtanulható az arcizmok irányítása. Így a ráncok kialakulásáért felelős felesleges mimika és az arc területén jellemző feszültség is csökkenthető.

Miért kezdjük el az arc tornáztatását minél előbb?

Mert, ha egy bizonyos kor után tükörbe nézünk, mert nem szívesen szembesülünk tükörképünkben látható arcunkkal, a szemkörnyéki és mimikai ráncokkal. Az öregedés első jeleit az arcon és a nyakon észleljük, melynek oka, hogy csökken az arcbőr nedvességtartalma, emiatt szárazabbá válik, rugalmassága csökken, megjelennek az első ráncok.

Az arctorna segít az arcizmoknak jobb állapotba kerülni, feszesebb bőrt elérni, megelőzheti az arc légyrészeinek petyhüdtté válását a homlok, nyak, áll, arc, szem, problémás területek egyénre szabott célirányos edzésével.

Fontos megjegyezni, hogy az arcjóga nem ajánlott állkapocsprobléma, zöldhályog, magas vérnyomás esetén, illetve közvetlenül arcplasztikai beavatkozások után, ekkor kérjük ki kezelőorvosunk véleményét.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.