Menü

Hat férfitípus, aki csak a bajt hozza rád

Vannak bizonyos férfitípusok, akikkel a kapcsolat biztosan mellényúlás lesz. Összegyűjtöttük neked ezeket a típusokat, mert a legjobb, amit tehetsz, hogy elkerülöd őket

1. Az őrülten féltékeny srác

A féltékenység eleinte még aranyos. Azt gondolhatod, hogy ez a törődés egy formája. Idővel azonban meglátod, hogy a féltékenység bosszantó. A párod elkezd irányítani, megpróbálja ő diktálni a szabályokat: kivel barátkozhatsz, hogyan viselkedhetsz, mennyi időre hagyhatod el a házat stb.

2. A férfi az őrült exeivel

Vannak férfiak, akik folyton az őrült exeikkel jönnek. Néha tényleg becsúszhat egy-két félrenyúlás, na de hogy mindig? Ha képtelen éretten beszélni a kapcsolatairól, akkor vajon rólad hogyan fog beszélni, ha egyszer netán szakítotok? Te is egy leszel az „őrült exek közül”?

3. A forrófejű

A kapcsolatod olyan, mintha folyton tojáshéjon kellene lépkedned? Nem tudsz beszélgetni vele anélkül, hogy ne tartanál az indulatától? Ha nem tud uralkodni az érzésein, akkor veszélyes is lehet. Talán nem fizikailag, de érzelmileg biztosan.

Ne akard magad kellemetlen helyzetekbe hozni, például hazugságba kényszeríteni, hogy ne kerülj bajba. Kényelmesen és felszabadultan kell érezned magadat egy kapcsolatban. A legfontosabb, hogy bátran tudj vele beszélgetni bármiről.

4. A férfi, aki fél elköteleződni

Ha nem áll készen az elköteleződésre, akkor nem tehetsz semmit, hogy meggondolja magát. Nem számít, mennyire tökéletesek vagytok együtt. Nem számít, hajlandó vagy-e mindent megadni neki. Ha nem érzi késznek magát egy komoly kapcsolatra, akkor a közös jövő reménye hamarosan szertefoszlik.

Ő az a férfi, aki nem fogja törölni magát a társkeresőkről. Nem fogja abbahagyni a beszélgetést az exeivel. Nem akar megfelelni az elvárásaidnak. Tehát, amikor azt mondja neked, hogy nem áll készen egy kapcsolatra, akkor hidd el neki.

5. A férfi, aki egy második anyára vágyik

Soha nem segít a házimunkában? Elvárja, hogy mindent te csinálj és a kezére játssz? Pedig sem a bébiszittere, sem az anyja nem vagy. Ha sokkal többet adsz, mint amennyit kapsz, az igazságtalan egy kapcsolatban.

Mindkettőtöknek ugyanannyi erőfeszítést kell beletennie. Ha második anyát akar maga mellé, akkor el kell gondolkodnod azon, hogy valóban anyaszerepet akarsz-e megtestesíteni. Egy kapcsolatban az egyensúlyra és az egyenlőségre kell(ene) törekedni.

6. A férfi, aki mindig visszakönyörgi magát

Ő az, aki hibát hibára halmoz a kapcsolatban, aztán amikor kiadják az útját, szépen visszakönyörgi magát. Ha visszafogadod, akkor belépsz egy ördögi körbe, aminek sosem lesz vége – hacsak véget nem vetsz neki.

Egy félrecsúszás persze még megbocsátható – attól függően, milyen mértékű –, viszont, ha a történelem megismétli önmagát, akkor érdemes elgondolkodni a szakításon.

Mint mindig most is az mondjuk ne ítélj elsőre, és adj esélyt annak, aki kedvesen közeledik. De ha nem akarod tovább folytatni az ismerkedést légy őszinte, és lépj tovább. Ehhez mindenkinek joga van. Neked is.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.