Menü

Természetes módszerek csípések esetén

Az biztos, hogy a nyári vakációt, az esti medencézést, a teraszon való borozgatást vagy az erdei sétákat a egy szép tó körül tönkre tudja tenni a szúnyoginvázió és az a rengeteg feldagadt, viszkető csípés, amit vérszívóink okoznak. Sokszor azt veszem észre, nem sokat ér a szúnyog elleni spray, szinte csapatostól érkeznek ránk a moszkitók.

Momentán állok a szobában és pakolom a gyermekeim holmijait az erdei táborra, van itt rovarriasztó karkötő, kullancsriasztó tapasz, spray, olaj és miegymás, de vajon mennyit érnek és meddig hatásosak ezek? Léteznek gyerekbarát megoldások? Szerettem volna kerülni a kemikáliákat és vegyszeres rovarriasztókat, ezért utána olvastam a természetes gyógymódoknak.

Amikor már megtalált bennünket a szúnyog és szép piros folt, gyulladt duzzanat, viszkető dudor éktelenkedik rajtunk, akkor milyen természetes ám hatásos módszerekkel enyhíthetők a panaszok? A folyamatos kaparás – sebesre vakarás nem segít, az egészen biztos.

Régóta tudjuk, hogy egy jégkocka vagy jeges borogatás meglepően hatékony megoldás a szúnyogcsípések kezelésére, azonnal hűsít és ezáltal csillapítja a viszketést, hamarabb leviszi a duzzanatot. A fagyasztónkban lévő mirelit zacskós borsó nagyon univerzális megoldás, erre a célra is bevethetjük.

Érdemes kipróbálni a teafilter hatását is. Csak tegyük filtert a csípésre és hagyjuk rajta, amíg a viszketés el nem múlik. Kamillateafilter nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású.

A teafaolaj nemcsak pattanásokra jó, hanem szintén számos bőrprobléma kezelésében kiváló szer, ezért szúnyogcsípés enyhítésére is bátran alkalmazhatjuk, feltéve, ha nem vagyunk allergiások rá. Ezt megtudjuk, ha előtte bőrpróbát végzünk.

A szódabikarbóna vízzel keverve és a csípésre kenve lúgos hatása révén közvetlenül segít a sebek és csípések viszketésének enyhítésében. Érdemes tenni ezzel is egy próbát.

Az aloe vera népszerűsége pedig mindent elmond a növény sokoldalúságáról. A legjobb hatást friss, levélből kinyert aloe vera géllel érhetjük el. Levágva a növényke végét, a nedvével átkenjük a panaszos testrészt, sebet, csípést és máris enyhülnek a tünetek.

Nincs rosszabb, mint az alváshoz készülődve, a lámpaoltás után, szúnyogok zümmögését meghallani, ennél talán csak a csípésük okozta duzzanatok és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldás mindig jól jön. Főleg azoknak, akiket annyira szeretne a szúnyogok, mint engem.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.