Menü

Strandsmink – így csináld

A melegben ki ne vágyna a víz mellé, hiszen alig-alig lehet elviselni a hőt, legfeljebb a hűtött lakásban, de állandóan bent kuksolni sem lehet. Ahhoz, hogy a strandon is magabiztosak lehessünk mi nők, néha jól jön egy laza kis smink, de nagyon oda kell figyelni a hogyanra.

Sokan ragaszkodnak valamilyen megszokott rutinhoz a napi kinézetükhöz, mindegy, hogy a munkába mennek, bevásárolni, vagy strandra, de nem mindegy, hogy milyen kozmetikumokat és hogyan használunk. Nem minden kozmetikum bírja a napsütést vagy a vízzel való érintkezést, és az is fontos, hogy milyen sorrendben állunk neki a felkenésnek, vagy mivel alapozzuk, ha nem figyelünk oda, nagy károkat tehetünk bőrünk épségében is.

Az első és legfontosabb lépés az arcbőr megtisztítása, mielőtt bármit felviszünk bőrünkre. Először mossunk alaposan kezet, majd langyos vízzel mossuk le arcunkat és töröljük szárazra, utána tonizálhatunk. A tonizálásnál fontos, hogy a bőrünknek megfelelő terméket válasszunk attól függően, hogy száraz, vagy zsírosodásra hajlamos a bőrünk.

A következő lépés a fényvédelem. Nem, nem fényvédőt tartalmazó alapozó, hanem egy legalább 30 faktoros, de fehérebb, érzékeny bőrűek esetében inkább válasszunk 50 faktorost. Hagyjuk rendesen felszívódni a krémet, ezzel bebiztosítjuk arcunkat az UV sugarak okozta károsodások ellen. Ezt követi a jól kiválasztott, színazonos BB krém, amit kimondottan arra fejlesztettek ki, hogy a vízparti smink alapját adja, a bőrhibáinkat ezzel lefedhessük. Ennél a kozmetikumnál figyeljünk arra, hogy bírja a vizet és az izzadást, különben sminkünk könnyedén elfolyhat. A púdert és a pirosítót kerüljük.

A szemek kiemelése vonzóbbá teszi a tekintetet. Ehhez vízálló szemöldökceruzát és szemillaspirált kell használnunk, de otthon azért a zuhany alatt próbáljuk ki, hogy valóban tartósak e. Aki a kellemetlen bakikat el szeretné kerülni, érdemes a tartós szempillafestést és göndörítést, illetve a szemöldök tetoválást választania. Végül helyezünk hangsúlyt az ajkakra. Mindig gondoljunk arra, hogy az ajkak érzékenyek, kiszáradnak, kicserepesednek. Napközben többször is kenjük át ajakbalzsammal, de használhatunk fényvédőt és vitaminokat tartalmazó szájfényeket is.

Hazaérkezéskor alaposan mossuk le a sminket, mivel egy strandon a homok, a por és a vízben található mindenféle anyagok eltömíthetik a pórusokat, ezzel kellemetlen gyulladásokat okozva. A letisztított arcbőrt mindig hidratáljuk napozás utáni krémmel, így elkerülhetjük a sok napfény okozta ráncosodást is. Arra is készüljünk fel, hogy ha erősebb sminket teszünk fel, bizony úgy is fogunk lebarnulni, szóval ezért sem érdemes túlzásba vinni a dolgot.

Azzal, hogy strandra megyünk, nem kell feltétlenül lemondani a megszokott sminkelési rutinról, de gondosan ügyeljünk arra, hogy mit használnunk, abból is mennyit és milyen sorrendben, hogy elkerüljük a kellemetlen következményeket.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.