Menü

Hogy sokáig szép legyen a medencénk

Akár csak egy nyári szezonra veszünk kerti medencét, akár komolyabbat, hosszabb időre, melyet egész évben kint hagyhatunk, mindenképp fontos ezek fenntartása és tisztítása. Mindez néhány hasznos kellékkel meg is oldható, a következőkben ezeket gyűjtjük össze.

Mit kell tudni a medencékről és azok tisztításáról?

A medence kezelése számomra első olvasatra bonyolultnak tűnt, hezitáltam is a vásárlással, de valójában el kell mondanom, hogy nem macerás. Kis utána olvasás és gyakorlás, némi eszközszükséglet, vegyszerek és máris kristálykék vízben fürödhetnek a gyerekek.

Minden medencének szüksége van a tisztításra és karbantartása, ami bár nem kétperces munka, de mindenképp meghálálja a gondoskodást.

Ne is halogassuk tovább!

A medence tisztán tartása érdekében a klór vagy más vegyszerek használata mellett a medence rendszeres, alapos tisztítása is feltétlenül szükséges, először azonban nézzük melyek azok aza alapeszközök, amik segítenek a víz tisztán tartásában.

Teleszkópos rúd hálóval. Ezzel ki lehet halászni a bogarakat és leveleket, egyéb belekerült szennyeződéseket. Ez a rúd különböző hosszúságokra hosszabbítható így elérjük vele a medence falait és padlóját is akár.

Az említett szennyeződéseket naponta érdemes kitakarítani, mert ha lesüllyed a medence aljára, onnan sokkal nagyobb probléma felszedni.

Medence kefére is szükség lesz! Ezt a teleszkópos rúdra erősíthetjük, mellyel átsúrolhatjuk a medence falát és padlóját. Hetente legalább kétszer keféljük ki a medence falát, létráját és sarkait, ez megakadályozza az alga letapadását.

Kézi medence porszívó. Még nem vettünk, de fontos lesz nekünk is beszerezni, ez segít megakadályozni, hogy a medence alja olyan legyen, mint egy szemétdomb, vagy levélerdő, pláne egy-egy zivatar után.

Pelyhesítő folyadékkal segíthetünk a problémán, ez ugyanis egyszerűsíti a porszívó használatát.

A pelyhesítőszerek az apró részecskéket nagyobb méretű pelyhekben gyűjtik össze, így pedig könnyebb eltávolítani. Létezik ma már robot medence tisztító is, mely egy kicsi, önálló egység, amely lényegében a medence körül megy, és törmeléket szív fel, hasznos és praktikus, ám költséges megoldás.

A tisztításra és fertőtlenítésre a következő lépések elvégzését javasoljuk:

Első lépés a hálóval a levelek és lerakódások eltüntetése. Ezután jöhet második lépésben az oldalfalak és a medence aljának tisztítása, majd harmadikként a porszívózás.

A víz megfelelő szűrése elengedhetetlen ahhoz, hogy jó legyen a víz minősége, így azt ajánljuk, hogy naponta legalább 8 órán át menjen a szűrő.

Fontos rendszeresen a klórsokk alkalmazása, ezzel meg tudjuk szabadítani a medence vizét mindenféle baktériumtól, algától.

Fontos használni algaölőt és a víz pH értékének megmérése után pH mínusz pH csökkentőt, vagy pedig pH pluszt a medencevíz pH-értékének növelésére.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.