Menü

Tengerpart a fürdőszobában

Most nem arra gondolok, mikor a gyerekem hazaér a homokozóból, bár kétségtelen, hogy azzal már a tengerpart homokja már kipipálva a tengerparti nyaralás „fílingből” az a rész megvan, azonban most inkább a tenger bőrszépítő, kényeztető, feszesítő hatóanyagairól lesz szó, melyek nemcsak a tengerparton élvezhetőek, hanem a saját fürdőszobánkban is.

Az algák a szépségipar kedvenc alapanyagai közé tartoznak. Ennek oka, hogy bővelkednek fehérjékből, vitaminokból, nyomelemekből és egyéb hatóanyagokból, amelyek a bőrünk megújulását ígérik. Az algák segítenek a gyulladás gyógyításában és a narancsbőrös területek kisimításában is.

Sok nő fürdőszobapolcán sorakoznak holt-tengeri iszapot tartalmazó kozmetikai termékek. A Holt-tenger vizének egyetlen literjében 300 gramm só van feloldva, ilyen magas szintű koncentrációval a szakértők szerint sehol máshol a világon nem lehet találkozni. A Holt-tenger iszapja is rendkívül értékes, rengeteg benne az ásványi anyag, nyomelem, például gazdag magnéziumban, kálciumban, káliumban. A zsíros bőrre vannak különösen jó hatással ezek a termékek.

A tengeri só a kedvencem! A személyes kedvencem! A testradír verhetetlen belőle, pár csepp tejjel vagy olívaolajjal összekeverve végig dörzsölve a testet kiváló testradírozó terméket készítettünk. Az olívaolajos verziónál egy e célra nem sajnált törülközőt használjunk a végén.

A tengeri só miért olyan jó? Mert nem egyszerű konyhasó, annál sokkal több!

A teljesség igénye nélkül remek kalcium-, magnézium-, cink-, jód- és vasionforrás. A tengeri só növeli a bőr oxigénellátását, segít kisimítani a ráncokat, radírként alkalmazva pedig eltávolítja az elöregedett hámsejteket, megújítja a bőrt.

A tengeri só esetén fontos dolog, hogy a só szemcséi viszonylag nagyok, ezért könnyen felsérthetik a bőrfelületet, kellő óvatossággal, lassú körkörös mozdulatokkal alkalmazzuk.

Tengervíz a kádban? Miért ne. Tudjuk milyen jó hatással bír a tengervíz, aki valaha már volt tengerben. Készítsünk sima tengeri sóval tengeri fürdőt a kádban: egy fél liter sót borítsunk bele egy kád vízbe, és várjuk meg, amíg feloldódik. Méregtelenítő és stresszoldó hatású fürdőt kapunk. Mindenképp elmondandó, hogy fokozott óvatossággal érdemes alkalmazni azoknak, akik vérnyomás- és veseproblémákkal küzdenek.

A házi praktikák elsajátítása mindenkinek hasznos lehet, ugyanis apró kis trükkökkel, könnyebbé, s nem utolsósorban természetesebbé tehetjük az otthoni szépségápolási rutint, időt, pénzt megtakarítva. Nem mindig a boltokban kapható (vegy)szerek kínálják a legjobb megoldást!

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.