Menü

Sminkbakik

Elképzelhető, hogy a férfi olvasóink most tovább görgetnek és őket itt elveszítjük, de még az is lehet, hogy az erősebbik nemet is érdekli a téma, illetve nekik is van véleményük a sminkelésről, annak hibáiról, mikor sok, mikor nem szép. Nézzük!

A smink mára már a tökéletes megjelenés egyik alap kiegészítője, a reggeli készülődés rutinja, sokan vallják, hogy festék nélkül az arcuk meztelen, ezzel nincs is baj, azonban azzal igen, ha valaki nem veszi észre, milyen hibákat vét az arca szépítésekor.

Az egyik ilyen és leggyakoribb, a nem megfelelő színárnyalatú, vagy túl vastagon felvitt alapozó. A nem megfelelő alapozót egyből ki lehet szúrni, elrontja az összhatást, nevetségessé válunk. Egyértelmű, hogy télen világosabb, nyáron sötétebb színt használunk, sokan mégsem törődnek ezzel. Amikor alapozót vásárolunk, a teszterek, minták segítségével tükör előtt, vagy kézfejen ki kell próbálni az adott dekorkozmetikum színét, állagát, illetve természetes fényben is meg kell vizsgálnunk a felvitt krémet, ha nem üt el a bőrünk árnyalatától, akkor jót választunk, de még ezt sem szabad vastagon felvinni. Az alapozó eldolgozásához ecsetet, vagy szivacsot használjunk, melyet kellő alapossággal vigyünk fel az arcra és dolgozzuk szét. Ne feledkezzünk meg a nyakról és dekoltázsról sem.

Gyakori sminkhiba a túl sok arcpirosító, ráadásul rossz helyre feltéve.

A megfelelő hely a pirosítónak az arccsont vonala, ami a fül tövétől a száj sarkát összekötő képzeletbeli vonalon található.

Szépen kihangsúlyozza a szemet a tusvonal, nem könnyű bánni vele, de rutinosan el lehet sajátítani a technikát, azonban a lekonyuló, rosszul megrajzolt, vagy ferde tusvonal nem mutat szépen.

Nem feltétlen tehetünk róla, de durva sminkbaki egy elkenődött arcfestés. Nyilván a nagy melegben ez előfordul, de ha professzionális, vízálló, minőségi termékekkel van dolgunk, a sminkünk tartós marad, ha mégis elkenődik, az ellen annyit tehetünk, hogy napközben gyakran ellenőrizzük a sminkünket, s ha szükséges igazítunk rajta, leitatjuk a felesleges zsírt, letöröljük a szétmaszatolódott szemfestést.

Ha túl sok a highlighter, azzal szintén furcsa hatást kelthetünk, ha viszont jól használjuk, üde lesz a megjelenésünk.

A highlighter arra szolgál, hogy csak épp egy kis sejtelmes csillogást csempésszünk az arcunkra, ha túltoljuk, akkor mindenhol furcsán fénylik majd a bőrünk.

Az ecsetet – épp úgy, mint a púder esetében, melyet szintén nem jó túlzásba vinni – le kell ütögetni, lerázva ezzel a felesleget.

A kevesebb néha több, ismerjük a mondást, ez a sminkelésre fokozottan igaz, soha nem kelt szép összhatást egy túlzásba vitt, vagy nem megfelelő árnyalatokkal végzett arcfestés, szerencsére a sminkelés hamar tanulható, a fenti tanácsokon kívül a neten számos videó, fotó segíti a megfelelő technikák elsajátítását.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.