Menü

Dolgok, amiket nehezen vallanak be a férfiak

Számtalan közhellyel tömik a kisfiúk fejét a felnőttek (a fiúk nem sírnak, nem lehetnek gyengék, mindig bátornak kell lenni, ne mutassák ki érzéseiket stb.) Nem csoda hát, ha az erősebb nem képviselői felnőttként sem mindig merik/tudják kimutatni érzéseiket és kimondani azt, amit valójában gondolnak.

,, Elveszettnek érzem magam, ha trükkös kérdéseket teszel fel”

A nők mesterei a trükkös kérdéseknek, bármikor, bármilyen helyzetben nekiszegeznek egyet életük szerelmének. A férfiak ezt érhető módon nem szeretik, ám a világért sem vallanák be valódi érzéseiket: a kétségbeesést, a félelmet, a kényelmetlenséget, a zavart stb. Ha ki is ül az arcukra, mi tombol bennük, igyekeznek leplezni és visszatámadni, esetleg bezárulni, mint egy kagyló.

„Féltékeny vagyok”

A férfiak is tudnak féltékenyek lenni, de még hogy! Leplezni sem tudják, ha feléled bennük a zöld szemű szörny, ám ahelyett, hogy elmondanák barátnőjüknek, mit éreznek, a legtöbben inkább tettekkel jelzik, mennyire forr bennük a düh. Sok csajnak egyébként ez tetszik - már az, ha a pasija féltékenységében leüt vagy lekiabál valakit.

,, Szeretek lányos dolgokat csinálni”

Használja a tusfürdődet? Sír egy romantikus filmen? Elhiheted, hogy ezt az ő szájából soha nem fogod hallani, maximum az árulkodó jelekből jöhetsz rá, mi is folyik a hátad mögött. A pasik azért maradnak némák a lányos témákkal kapcsolatban, mert félnek, hogy veszítenek a sármjukból, tekintélyükből, férfiasságukból, ha kiderül, tökéletesen illatozik a hajuk a barátnőjük samponjától.

Továbbiak:

Költözz hozzám!
Kiborítanak a hajszálaid a kádban.
Értékelem, hogy velem szeretnél nézni. meccset, de inkább ne! Úgyis unni fogod.
Egyszer igazán várhatnál meztelenül a konyhában.
Mindig én csinálom a reggeli kávét. Jól esne, ha egyszer ő készítenéd el.
Kellemetlen volna megmondani neki, hogy használja a lábán gyakrabban a borotvát.
Bárcsak az egyik randin felajánlaná a lány, hogy ő fizet!
Igenis szexi, ha a nő kezdeményez.
Gyűlölöm, amikor megkér, hogy segítsek teregetni.
Nem szeretnék találkozni a szüleivel, hacsak nem tényleg nagyon komoly a kapcsolatunk.

Tökéletlen tökéletesség

A pasik is észreveszik a hibáidat. Látják, ha egy ruha nem passzol hozzád, és azt is, ha rendetlenség van az otthonodban. De míg téged ezek a dolgok zavarnak, addig őket egy kicsit sem. Nem a hibátlanságot, a tökéletességet keresik, hanem az egyediséget, így ha éppen nem a legjobb formádban vagy, ők ezzel nem is foglalkoznak tovább két másodpercnél.

A szépség relatív

Tévhit, hogy a férfiak szerint csak a 90/60/90-es méretekkel rendelkező nők gyönyörűek. Valójában ez nem így van.

A szépség amúgy is relatív, a személyiség pedig nagyon sokat dob rajta, de abban a pasik egyetértenek, hogy a kerekebb formák és a vékonyabb alkat is egyaránt gyönyörű. Lehet, hogy nem mondja, de neki így is, úgy is tetszel.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.