Menü

Gyakori újévi fogadalmak

Az emberek jelentős része az újévbe átlépve fogadalmakat szokott tenni, mert valami pozitív változást akar behozni az életébe. Lássuk, mik is a leggyakoribb újévi fogadalmak…

Az új évben lefogyok!

Talán a leggyakoribb újévi fogadalom a fogyókúrával kapcsolatos. Részben azért, mert manapság valóban több a túlsúlyos ember, mint korábban volt (ami a megváltozott életmódból is ered), részben pedig a testképpel összefüggő túlzó elvárások miatt: mindenki vékony akar lenni. Akkor érdemes a testsúlycsökkenést célként kitűzni, ha valakinek a BMI-je 25 feletti, mert ez az az érték, ami felett elkezdenek nőni a túlsúly miatti egészségügyi kockázatok.

Rendszeresen végzek testmozgást!

Nagyon sokan döntik el, hogy a következő évtől rendszeresen fognak sportolni. Akár sportszeretetből, akár egészségtudatosságból – de a legjobb, ha mindkét dolog motivál benne. Nincs még egy annyira egyszerű dolog, ami olyan sokat hozzá tudna tenni hosszú távon az egészségünkhöz, mint a heti 2-3 alkalommal végzett testmozgás. Döntsd el, hogy mit fogsz sportolni 2021-től!

Egészségesebben táplálkozom!

A mindennapjainkban alig jut idő az egészséges étkezésre, rengeteg egészségtelen élelmiszert vásárolunk és fogyasztunk egyszerűen azért, mert ez a leggyorsabb és legkönnyebb megoldás. Szánjunk időt az étkezéseinkre, figyeljünk oda, hogy mit fogyasztunk, legyünk egészségtudatosak mostantól! Készítsünk magunknak ételt, vásároljunk jó minőségű alapanyagokat, és hosszú távon az egészségünk meg fogja hálálni.

Új dolgokat szeretnék tanulni!

Új dolgot tanulni izgalmas és hasznos, nem beszélve arról, hogy segít frissen tartani az agyunkat. Találjunk magunknak olyan célt, ami reálisan teljesíthető és tényleg érdekel minket: legyen az egy nyelv (ahová szívesen el is utaznánk majd), valamilyen gyakorlati dolog (otthoni barkácsolás, professzionális főzés) vagy művészi terület (festés, kerámia, fonás), a lényeg, hogy élvezzük!

Takarékoskodni fogok!

2021-ben figyeljünk oda jobban, hogy mire költünk, gondoljuk át, hogy tényleg szükségünk van-e arra a termékre, amit meg akarunk venni. A megtakarítást pedig vagy tegyük el hosszú távra vagy olyan célra fordítsuk, ami valóban hozzátesz az életminőségünkhöz.

Jó dolog, ha elhatározzuk, hogy változtatunk, de igyekezzünk be is tartani ezeket.

Liszli Kornélia

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.