Menü

Pakolások zsíros hajra

A hamar zsírosodó haj sokak életét megkeseríti. Itt vannak azok a praktikák, amik segíthetnek, hogy hajad tovább őrizze szépségét.

Mint minden szépségápolási terméknél, a hajápolásánál is törekedni kell arra, hogy tisztában legyünk a készítmény összetevőivel. A bőrünknek, körmeinknek és hajunknak is akkor teszünk a legjobbat, ha természetes alapanyagokból álló termékeket használunk. Vannak olyan lehetőségek erre, amik egyszerűen és gyorsan készülnek el, kevés hozzávalóból.

Szódabikarbóna hajra

Hozzávalók:

5-6 evőkanál szódabikarbóna

1 pohár meleg víz

Keverd el a vizet és a szódabikarbónát, majd öntsd a hajadra és alaposan dolgozd el. Öt percig hagyd hatni, majd alaposan mosd át a fejbőrödet és a hajvégeket is, majd samponnal is mosd át. A szódabikarbóna segít eltávolítani a felesleges szennyeződéseket a hajtövekről. Ha kétszer így mosol hajat látható eredménye lesz!

Tojásfehérje és citromlé!

A zsírosodás a túlzott faggyútermelés eredménye, ezen segíthet a tojásból és citromléből készülő pakolás.

Ami kell hozzá:

tojásfehérje

egy kanál só

citromlé (frissen facsart citromból)

Verd fel a tojásfehérjét habbá, majd keverd mellé a citromlevet és a sót. Az alaposan összekevert hozzávalókat masszírozd a fejbőrödbe, majd hagyd pihenni 30 percet és végül öblítsd le meleg vízzel. Ezt követően pedig mosd meg a hajad.

Mézes citromlé

Ami kell hozzá:

egy kanál méz

egy kanál frissen facsart citrom leve

egy kanál Aole Vera

és egy tojássárgája

Alaposan keverd össze a hozzávalókat, tedd fel a hajtövekre és masszírozd bele, majd hagyd pihenni a hajadon körülbelül 20-30 percig. Amikor letelt a megfelelő idő, langyos vízzel öblítsd le és szokott módon mosd meg a hajad.

Joghurtos pakolás

Hozzávalói:

egy pohár joghurt

egy tojássárgája

egy kevés citromlé

A három összetevőből álló pakolást érdemes több héten át hajmosás előtt feltenni a hajra. A natúr joghurt táplálja a hajat, mivel magas a fehérjetartalma, a tojássárgája és a citromlé, mint a fentiekben is segíti a faggyútermelés szabályozását.

Sokféle pakolás és termék lehet segítség a zsíros hajra, a legfontosabb mégis az, mindig a természetesség legyen a cél!

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.