Menü

Az alga jótékony hatásai

Hatásai az egészségedért:

-Bizonyított az algák jótékony hatása többféle herpesz vírus, influenza esetén, és kísérletek folynak a AIDS-vírus elleni hatás igazolására is

-A klorofil kitűnő regeneráló, dezodoráló szer és a baktériumellenes hatása is kiváló

-Enyhíti az allergiás tüneteket

-Különböző gyulladások, valamint láz- és fájdalom csillapítására is hatásosnak bizonyulnak, emellett emelik a vörös vérsejtek számát

-Csökkentik a fáradtságot

-Jót tesznek a rákbetegségben, az emésztési zavarokban vagy a cukorbetegségben szenvedők számára is

Az algák számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a fogyókúra, valamint a sav-bázis és az anyagcsere egyensúly szempontjából is.

Élettani hatásai:

-Lúgosítanak, salaktalanítják a szervezetet, segítik a fogyást

-A magas jódtartalom biztosítja a fiatalos külsőt, szabályozza az anyagcserét

-Az A-, B-, C-, D-, E- és K-vitamin mellett B vitaminban is gazdag. A B12-vitamin ritka a növényi élelmiszerekben, az algából viszont ezt is megkaphatod. A sokféle vitaminnak köszönhetően jó a sejteket vitalizáló és immunerősítő hatása is.

-Béta-karotin és szeléntartalmuk miatt szabadgyök fogóként fontos szerepet töltenek be az érelmeszesedés késleltetésében, a szervezet ellenálló képességének megerősödésében

-Olyan szénhidrátot tartalmaznak, amely védi a szervezetet a nehézfémtartalmú mérgek felszívódásától.

Cellulit elleni algakrém házilag:

Keverd össze az algát némi langyos vízzel, ügyelve arra, hogy a jótékony masszából jusson combjaidra, hasadra, popsidra, sőt, akár karjaidra is. Tekerd be folpackkal, tartsd melegen 30-40 percig, majd langyos vízzel alaposan öblítsd le. Ezzel az eljárással akár néhány kezelés után látványos eredményt érhetsz el.

Algaterápia a wellnesskozmetika

A modern wellness is kihasználja az alga jótékony tulajdonságait, nem csak a szépészetben, hanem a gyógyászatban is.

A különféle algákból meleg pépes változatot készítenek, amit a hátra, combokra, vagy arcra kennek. A hátra kent terápiánál elsősorban a reumás fájdalmakat, mozgásszervi panaszokat orvosolják vele, ilyenkor gyulladáscsökkentő tulajdonságát aknázzák ki.

A combokra, csípőre felvitt meleg algás pépet sokszor még be is tekercselik, fokozva ezzel a melegítő hatást, ami nagymértékben segíti a „zsírcsapdába esett” méreganyagok távozását, a zsírpárna „elolvadását”, mely kiváló ellenszere a narancsbőrnek!

Az algák legfontosabb építőkövei a hosszúláncú cukorvegyületek (poliszacharidok), amelyek növelik a bőr ellenálló- és regeneráló képességét!

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.