Menü

Az út szépsége emel fel, nem a cél gyors elérése

Soha nincs késő, hogy valamit elkezdj. Legyen szó egy új munkáról, egy hivatásról, akármilyen kapcsolatról vagy akár egy hobbiról, ami később talán a megélhetésedet is biztosítja. Soha nincs késő, hogy tanulni kezdj. Biztos, hogy nem lesz könnyű, az elején főleg nem, de ha elég erős vagy, nem adod fel, csak mész előre, mintha a frontvonal felé sétálnál, nem fékezel, akkor meg fogod állni a helyed. Ebben a helyzetben képes leszel fejleszteni magadat, hogy napról napra jobbá válj. Nem feltétlenül kell tudnod, merre mész, hiszen tudjuk, hogy általában nem a cél az, ami boldoggá teszi az embert, hanem az oda vezető út, ami tele van kihívásokkal, teljesítendő feladatokkal, örömökkel, hegyekkel és völgyekkel.

Viszont menned kell. Mindegy merre, csak menj! Ne toporogj a pocsolyában! Élvezd az utat, amit megteszel! Örülj az apró ajándékoknak és meglepetéseknek, amelyeket a környezetedtől, a természetből vagy bárhonnan kapsz. Rengeteg ember él a Földön, akik várnak a csodára, és közben semmit nem tesznek érte. Nem indulnak el semmilyen irányban. Az életük közben apránként rémálommá válik. Minden lépés nehezükre esik, a mindennapi feladatokat nyűgnek, tehernek érzik. A végén az egészségükkel fizetnek ezért a hozzáállásért.

Te viszont ettől a pillanattól megteheted (ha eddig esetleg nem tetted volna meg), hogy hagyod, hogy minden ölelés, puszi, csók, találkozás, szép szó boldoggá tegyen, és ezáltal képes legyél előretekinteni és arra haladni. Ha most itt lennél, megkérdezhetnéd tőlem: Persze, és rengeteg ember van, akik tudják a céljukat, dolgoznak és tesznek érte, mégsem érik el azt sosem. Miért történhet ez meg? Én pedig azt felelném: Ha vetsz egy pillantást ezekre az emberekre, megláthatod, hogy sokkal boldogabbak, stabilabbak, kiegyensúlyozottabbak mindannak ellenére, hogy esetleg sosem jutnak el az áhított célhoz, amiért kitartóan küzdöttek.

Van-e ennél jobb bizonyíték arra, hogy az életben megtett utadat élvezni sokkal felemelőbb és fontosabb, mint minden célt azonnal, hirtelen elérni, magadévá tenni, és közben tudomást sem szerezni az út szépségéről?

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.